Turistene overtar etter Hitler

Hotellkjeden InterContinental har åpnet et nytt hotell der Hitlers feriehus en gang lå.

Publisert
Sist oppdatert

Like ved det berømte Ørneredet lå feriehuset Hitler og hans menn ofte oppsøkte for rådslagninger. På det samme stedet har nå hotellkjeden InterContinental åpnet et helt nytt luksushotell, Resort Berchtesgaden. Et prosjekt som er møtt med kritikk fra flere hold.

Feriehuset

Området ved fjellet Obersalzberg var et av nazistenes viktigste tilholdssted i Tyskland etter at Hitler kom til makten. Landsbyen Berchtesgaden som ligger her ble bombet av de allierte i 1945, og amerikanske styrker holdt til her en stund etter krigen. I 1952 ble det gamle feriehuset fjernet, på grunn av at tyske myndigheter fryktet det ville bli et valfartssted for nazister. I 1999 åpnet landsdelen Bayern et dokumentasjonssenter over nazismen, krigen og jødeutryddelsene, senteret ligger i Berchtesgaden.

Hotellet

Planene om å bygge hotell på dette stedet, ble møtt av kraftig kritikk blant annet fra Tysklands fremste jødiske organisasjon, hvis tidligere visepresident Michael Friedman via BBC kalte planene smakløse, og sa at de berøvet området dets historie.

Men uansett protester - hotellet har nå åpnet dørene. Det har 138 rom, og en natt her vil koste fra 200 til 2.000 euro. (1.680 til 16.800 kroner.) Hotellet er utstyrt med spafasiliteter, innendørs og utendørs svømmebasseng, badstue og treningssenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer