Turistene svikter Europa

Og dermed raser prisene på overnatting.

Finanskrisen tvinger hoteller til å sette ned romprisene. Dermed blir ferien din billigere. Foto: Vaughan James
Finanskrisen tvinger hoteller til å sette ned romprisene. Dermed blir ferien din billigere. Foto: Vaughan James Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Turistnæringene i de fleste land luktet nok lunta da finanskrisen kom med et smell i fjor høst. Turisme blir ofte hardt rammet når pilene peker nedover. Ferien ryker lett når det kniper på, og folk må konsentrere seg om å beholde jobben og klare å betale regningene sine.

De siste tallene viser at turistindustrien i Europa merker en ganske betydelig svikt. Under en europeisk konferanse om turistindustrien forrige uke, kom det frem at dekningsgraden til europeiske hoteller falt med ti prosent i årets første kvartal. Det skriver Sydney Morning Herald.

Hotellrombestillinger falt med 18 prosent i Praha, 20 prosent i Budapest og selv verdens største turistby, Paris, fikk en nedgang på fem prosent.

I nordmenns største feriefavoritt, Spania, falt hotellbestillinger med 15 prosent. Hele 60.000 som jobber i turistindustrien har mistet jobben. Portugal forventer et fall i hotellovernattingsdøgn på 10-20 prosent i løpet av hele 2009.

- Folk reiser fortsatt på ferie, men de har strammere budsjett, de er ute etter rimeligere overnatting, og bruker mindre penger ute på restaurant, sa Christophe Demunter ved EUs statistikkbyrå Eurostat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer