Turistene svikter ikke

Trass i flere dødsfall den siste uken ser ikke turistene ut til å svikte turoperatørene. Orkidé Expressen, en turoperatør som blant annet spesialiserer seg på rundreiser i Sørøst-Asia kan melde om fortsatt stor pågang.

Publisert
Sist oppdatert
Norske turister lar seg ikke skremme så lett. Sol, strand og eksotiske ferieopplevelser frister fortsatt! Illustrasjonsfoto: Dag Scheve
Norske turister lar seg ikke skremme så lett. Sol, strand og eksotiske ferieopplevelser frister fortsatt! Illustrasjonsfoto: Dag Scheve Vis mer


- Nå har vi jo fått klar tale fra helsemyndighetene: Det er ikke farlig å reise til Sørøst-Asia. Men det er klart at noen er engstelige, sier Edgar Skjønhals, markeds- og produktsjef i Orkidé Expressen.

Så langt har de bare hatt to avbestillinger, og reisebyrået har tre store grupper reisende i Thailand akkurat nå.

- Jeg tror vi nordmenn er fornuftige. Fugleinfluensaviruset smitter bare fra fugl til menneske, og vi drar jo tross alt ikke til Thailand for å dra på en hønsefarm, sier Skjønhals.

Skjønhals kan fortelle om strenge sikkerhetstiltak i de berørte landene.

- De nødvendige forholdsregler blir tatt. For eksempel har Thai Airways trukket kylling fra menyene sine, sier Skjønhals.

- Det er en tragedie for de som er rammet, men jeg tror ikke det kommer til å skape problemer for vår bransje, konkluderer han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer