Turister angrepet på Table Mountain

Den siste tiden har flere turister blitt angrepet på Table Mountain, Cape Towns populære fjelltopp.

Table Mountain byr på fantastisk utsikt, men området er ikke bare trygt om du fristes av turer langs de mange stiene.
Table Mountain byr på fantastisk utsikt, men området er ikke bare trygt om du fristes av turer langs de mange stiene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både politi, mannskaper fra nasjonalparken og frivillige patruljerer nå stiene på Table Mountain etter en flom av angrep mot turister i området. Den velkjente fjelltoppen som ruver over Cape Town er et populært turområde med mange turløyper, og tiltrekker seg hvert år tusener av turister som vil gå tur og se på den spektakulære utsikten over Cape Town.

Alvorlige angrep

Flere angrep mot besøkende i området den siste tiden inkluderer blant annet et drapsforsøk på en japansk turist som avslo å motta hjelp fra en lokal guide, et angrep der en britisk lege ble kneblet og rullet utfor fjellsiden og et overfall på en gruppe pensjonister på utflukt. Det meldte den lokale avisen Cape Times på sine nettsider før helgen.

Tips

Turister i området rådes til å ikke gå alene, og til å holde seg unna de mest ensomme fjellpartiene og stiene.

- Vi advarer turister om ikke å gå alene. De må minst gå to og to slik at en kan varsle om det skjer noe, sier sikkerhetssjef Leonard Ramatlakane til Cape Times.

Enda sterkere ut går Kevin Tromp i Wilderness Search and Rescue i Cape Town til nyhetskanalen News 24. Han anbefaler at turgåere unngår de lavere områdene av Devil's Peak (øst for Table Mountain), og sier at Table Mountain road har blitt så farlig at hans redningsgrupper helst ikke vil lete etter mennesker i området nattestid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer