Coronaviruset

Turister får store bøter i Hellas

Dette skjemaet må du ordne før avreise.

CORONA: Flere land har innført krav om at reisende må fylle ut et skjema, kalt Passenger Locator Form, før ankomst. Her fra Dublin i Irland. Foto: Brian Lawless/Pa Photos/NTB Scanpix
CORONA: Flere land har innført krav om at reisende må fylle ut et skjema, kalt Passenger Locator Form, før ankomst. Her fra Dublin i Irland. Foto: Brian Lawless/Pa Photos/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Turister som ikke har fylt inn nødvendige skjemaer før ankomst i Hellas, kan få en lite hyggelig start på ferien. Greske myndigheter krever nemlig at turister fyller ut et skjerma som gir dem en QR-kode som skannes av helsearbeidere på flyplassene ved ankomst.

Det var Flysmart24 som først omtalte saken i Norge.

Nettstedet Keep Talking Greece, som siterer greske medier, skriver at tyske turister som landet på Heraklion-flyplassen på Kreta uten å ha fylt ut skjemaet «Passengers Locator Form» (PLF) ble bøtelagt med 500 euro hver, det tilsvarer rundt 5000 kroner.

De reisende hevder at de ikke hadde blitt informert om PLF-skjemaet, hverken av flyselskapet eller reisebyrået. og skal ha protestert mot boten.

Informerer kundene

I en e-post til Dinside skriver Nora Aspengren, kommunikasjonssjef i TUI, at de informerer sine kunder om PLF-kravet via nettsiden, på e-post etter booking og per SMS.

– Så vidt jeg kjenner til så har vi ikke hatt kunder som ikke har hatt skjemaet ferdig utfylt og fått sin QR-kode før avgang, skriver hun.

– Jeg reiste selv til Hellas på søndag og alles koder ble sjekket da vi sjekket inn på Gardermoen og da vi landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer