Coronaviruset

Turister får store bøter i Hellas

Dette skjemaet må du ordne før avreise.

CORONA: Flere land har innført krav om at reisende må fylle ut et skjema, kalt Passenger Locator Form, før ankomst. Her fra Dublin i Irland. Foto: Brian Lawless/Pa Photos/NTB Scanpix
CORONA: Flere land har innført krav om at reisende må fylle ut et skjema, kalt Passenger Locator Form, før ankomst. Her fra Dublin i Irland. Foto: Brian Lawless/Pa Photos/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Turister som ikke har fylt inn nødvendige skjemaer før ankomst i Hellas, kan få en lite hyggelig start på ferien. Greske myndigheter krever nemlig at turister fyller ut et skjerma som gir dem en QR-kode som skannes av helsearbeidere på flyplassene ved ankomst.

Det var Flysmart24 som først omtalte saken i Norge.

Nettstedet Keep Talking Greece, som siterer greske medier, skriver at tyske turister som landet på Heraklion-flyplassen på Kreta uten å ha fylt ut skjemaet «Passengers Locator Form» (PLF) ble bøtelagt med 500 euro hver, det tilsvarer rundt 5000 kroner.

De reisende hevder at de ikke hadde blitt informert om PLF-skjemaet, hverken av flyselskapet eller reisebyrået. og skal ha protestert mot boten.

REISE: Fra og med 15. juli er det mulig å reise til land EØS/Schengen-området uten å måtte sitte i karantene. Reporter: Marthe S. Lien Video: Christian Roth Christensen Vis mer

Informerer kundene

I en e-post til Dinside skriver Nora Aspengren, kommunikasjonssjef i TUI, at de informerer sine kunder om PLF-kravet via nettsiden, på e-post etter booking og per SMS.

– Så vidt jeg kjenner til så har vi ikke hatt kunder som ikke har hatt skjemaet ferdig utfylt og fått sin QR-kode før avgang, skriver hun.

– Jeg reiste selv til Hellas på søndag og alles koder ble sjekket da vi sjekket inn på Gardermoen og da vi landet.

PLF-skjemaet skal leveres inn senest 24 timer før ankomst i Hellas og det brukes for å spore opp turister dersom det blir økte smittetilfeller av corona i landet.

FERIEPLANER: Vi har tatt en prat med ti tilfeldige nordmenn på Storo kjøpesenter i Oslo for å høre om de har tenkt seg til utlandet nå som man kan reise karantenefritt til en rekke europeiske land. Video og reporter: Celina Morken Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer