Turister kan få oppleve vinterstormer i havgapet

Bergen (NTB): Uværet Inga raserte det tradisjonsrike Marstein fyr i Austevoll sør for Bergen. Nå vil kommunen kjøpe fyret, bygge det opp igjen og tilby det til turister og konferanser.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi satser på å bruke fyret hele året. Det er en opplevelse å være der også om vinteren når stormen raser. Vi vil gi tilbud om overnatting og helikopter- og båttransport ut dit, sier ordføreren i Austevoll, Helge André Njåstad (Frp) til NTB.

- Det er også kort vei til Flesland, så vi regner med at det vil være attraktivt for blant annet konferansedeltakere i Bergensområdet å ta en tur ut til fyret, legger han til.

Kystverket er eier av fyret, og kommunen vedtok kjøpet tirsdag. Allerede torsdag var en arbeidsgruppe i gang med å planlegge framdriften. Etter stormens herjinger trengs det reparasjoner for millioner før stedet kan stå klart til å ta imot sine nye gjester.

- Men vi vil satse på at dette skal gå raskt. Vi må i gang i år, sier ordføreren. Han har allerede fått tilsagn om at næringslivet i området vil bidra til prosjektet, som skal organiseres gjennom en stiftelse.

Marstein fyr ligger i havet like utenfor Austevoll og Sotra og har vært et kjent landemerke for skipsfarten siden det ble bygget i 1887. (©NTB)

ks@ntb.no

>> TEST DEG SELV: Hva vet du om ekstremvær, vinder og værtegn?Sjekk om du er en meteorologisk mester eller helt bortblåst.

>> Klikk her for flere artikler om naturopplevelser

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer