Turistkollaps på Kanariøyene i julen

Tyskere og briter svikter den spanske øygruppen, og prisene går ned.

En romslig strand på Fuerteventura. Foto: canarias-saturno.com Foto: canarias-saturno.com
En romslig strand på Fuerteventura. Foto: canarias-saturno.com Foto: canarias-saturno.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er fare for at det blir romslig på Kanariøyene i julen. Både tyske og britiske turister svikter øygruppen. Omkring 200.000 færre turister har besøkt Gran Canaria dette året, sammenlignet med 2001. Resultatet er mange ledige hotellrom og desperate hotelleiere som kutter i prisene.

Billigere

De fleste hotellene på Kanariøyene har i høst senket overnattingsprisene med mellom 20 og 30 prosent, melder den norske avisen Canariposten. På tross av dette ser det altså ikke ut til at hotelleierne greier å selge ut rommene sine. Det er første gang på mer enn ti år at det er så godt med plass på Kanariøyene i julen.

Billig også fra Norge

Også norske turoperatører har i desember kunnet vise frem lavere priser enn vanlig. I flere uker nå har vi funnet restreiser til rundt tusenlappen til flere kanariske destinasjoner. Også denne uken ser vi priser under 1.000 kroner til Kanariøyene.

Se selv hvor billig du kan skaffe deg varm juleferie.

Se også vår guide til det ukjente Kanari.

Håper på spanjoler

Vanligvis tilbringer omkring en million turister juleukene på de spanske øyene. Men selv med prisavslagene som gir billigere reiser hos turoperatørene, ser det ut som om den internasjonale turistsvikten er et faktum. Håpet for lokale hoteller og andre turistrettede industrier er at flere spanjoler enn vanlig vil la seg lokke av lave priser og mer plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer