Turistkollaps på Kanariøyene i julen

Tyskere og briter svikter den spanske øygruppen, og prisene går ned.

En romslig strand på Fuerteventura. Foto: canarias-saturno.com Foto: canarias-saturno.com
En romslig strand på Fuerteventura. Foto: canarias-saturno.com Foto: canarias-saturno.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er fare for at det blir romslig på Kanariøyene i julen. Både tyske og britiske turister svikter øygruppen. Omkring 200.000 færre turister har besøkt Gran Canaria dette året, sammenlignet med 2001. Resultatet er mange ledige hotellrom og desperate hotelleiere som kutter i prisene.

Billigere

De fleste hotellene på Kanariøyene har i høst senket overnattingsprisene med mellom 20 og 30 prosent, melder den norske avisen Canariposten. På tross av dette ser det altså ikke ut til at hotelleierne greier å selge ut rommene sine. Det er første gang på mer enn ti år at det er så godt med plass på Kanariøyene i julen.

Billig også fra Norge

Også norske turoperatører har i desember kunnet vise frem lavere priser enn vanlig. I flere uker nå har vi funnet restreiser til rundt tusenlappen til flere kanariske destinasjoner. Også denne uken ser vi priser under 1.000 kroner til Kanariøyene.

 • Se selv hvor billig du kan skaffe deg varm juleferie.
 • Se også vår guide til det ukjente Kanari.
 • Håper på spanjoler

  Vanligvis tilbringer omkring en million turister juleukene på de spanske øyene. Men selv med prisavslagene som gir billigere reiser hos turoperatørene, ser det ut som om den internasjonale turistsvikten er et faktum. Håpet for lokale hoteller og andre turistrettede industrier er at flere spanjoler enn vanlig vil la seg lokke av lave priser og mer plass.

  Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer