Turistøya Phi Phi ser ut som en krigssone

Phi Phi-øya (NTB-Nils Myklebost): Tyske Jan Peter Marsch slet seg fram gjennom søle, aske og vrakgods med restene av sitt livsverk i en håndkjerre da han søndag forlot Koh Phi Phi for godt.

Publisert
Sist oppdatert

Tilbake står restene av baren og restauranten Fatty's, der han så vidt berget livet da flodbølgene slo inn over den idylliske tropeøya en uke tidligere. Gaten er nesten uframkommelig, fylt fra husvegg til husvegg med et flere meter høyt lag av avrevne vegger, forvridde sykler, bulkede kjøleskap, brukne trestammer, suvenirer, tuber med solkrem og butikkskilt.

På spørsmål om når han skal starte igjen, svarer Marsch kontant:

- Ikke på denne øya. I 13 år har dette vært mitt hjem. Det har vært en fantastisk følelse, men den gode følelsen ble borte da flodbølgene kom, sier han til NTB der han står med tre kofferter, en safe og et sammenleggbart bord på kjerra.

Hardt rammet

Nest etter Khao Lak var det den kjente turistøya Phi Phi mellom Phuket og Koh Lanta som ble hardest rammet av flodbølgene som feide over det smale og flate eidet der hele bebyggelsen ligger mellom to bratte høydedrag. Det er nesten som to øyer er bundet sammen av det palmedekkede eidet, med bukter med kritthvite strender på begge sider.

I de siste årene har Phi Phi utviklet seg fra et backpackerparadis til et ferieparadis med høyere status og nye, moderne hoteller. Men bebyggelsen var fortsatt en labyrint av små gjestehus, kafeer, suvenirbutikker og dykkersentre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer