Turoperatører savner fortsatt 61 nordmenn

Oslo (NTB): Star Tour, Apollo og My Travel manglet søndag fortsatt kontakt med 61 nordmenn i Thailand.

Publisert
Sist oppdatert

For både Star Tour og My Travel (Ving, Saga og Globetrotter) er tallene de samme som de var lørdag, med henholdsvis 41 og to savnede.

Apollo manglet på lørdag kontakt med 21, mens tallet var nede i 18 søndag. En av de savnede er et lite barn på under to år.

- Vi fikk beskjed fra Utenriksdepartementet om at tre av de savnede ikke var direkte berørt av flodbølgene, og var i god behold, sier direktør Leo Berbu i Apollo til NTB.

Av de 18 som fortsatt står på reiseselskapets savnet-liste, oppholdt 16 seg i Khao Lak.

Star Tours liste har ikke forandret seg siden fredag, og reiseselskapet er bekymret over at tallet ikke går ned.

- Det siste charterflyet fra området har nå lettet, og registreringen av passasjerene på flyet har ikke gitt noen nedgang på listene, sier informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour til NTB.

33 av de 41 norske som er savnet av Star Tour, er borte i Khao Lak. Av Star Tours 486 norske gjester som var i Sør-Thailand da flodbølgen rammet, er sju bekreftet døde av Utenriksdepartementet.

Petersson sier at det virker som mange av dem som har reist med eller savner noen som har reist med turoperatører, ikke har fått med seg at de må registrere seg på nytt hos politiet, selv om de fra før har vært i kontakt med reiseselskapene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer