Turoperatører savner fortsatt 64 nordmenn

Oslo (NTB): Star Tour, Apollo og My Travel mangler fortsatt kontakt med 64 nordmenn i Thailand.

Publisert
Sist oppdatert

Star Tour har ikke fått kontakt med 41 nordmenn, Apollo mangler kontakt med 21, mens My Travel (Ving, Saga og Globetrotter) har to personer som de ikke har hørt fra.

- Fredag var det 27 nordmenn vi ikke hadde fått kontakt med. Lørdag er listen på 21. Det viste seg at tre av de savnede bare hadde gitt beskjed til Utenriksdepartementet om at de var i god behold, og ikke til oss. Tre andre var ikke direkte berørt av flodbølgene, og hadde antakelig ikke tenkt på å gi beskjed til oss, sier direktør Leo Berbu i Apollo til NTB.

Star Tours liste har ikke forandret seg siden fredag, og teller fremdeles 41 mennesker.

- Men det er fortsatt et fly fra katastrofeområdet som ikke har ankommet, og fra tidligere har vi sett at folk som er meldt savnet, men er i god behold, kan bli fanget opp ved registreringen ved ankomst, sier informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour til NTB.

33 av de 41 norske som er savnet av Star Tour, er borte i Khao Lak. Av Star Tours 486 norske gjester som var i Sør-Thailand da flodbølgen rammet, er sju bekreftet døde av Utenriksdepartementet.

Petersson sier at de hører om sterke historier fra de hjemvendte, og oppfordrer de berørte til å kontakte det nasjonale krisenummeret på 800 36 303 eller Star Tours egen krisetelefon i samarbeid med Sjømannsmisjonen på 907 69838.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer