Turtips for et besøk i Grand Canyon

Tekst: Stein Vidar Loftås

Publisert
Sist oppdatert

Tidspunkt for besøk

I høysesongen – som er i tidspunktet juni-august, er det ekstremt mange mennesker som besøker nasjonalparken. Dette fører til at prisene er høyere, og at det er tendenser til kø overalt – selv på turstiene. Dessuten kan temperaturene bli ubehagelig høye i denne perioden. Vi anbefaler derfor å besøke Grand Canyon i mai eller september. På denne tiden er også mulighetene større for å finne billige flybilletter. Må du dra i høysesongen kan North Rim være et godt alternativ. Her er køene mindre, og temperaturen litt lavere.

Adgang i Grand Canyon National Park

20 dollar for sju dager for et kjøretøy med flere personer, eller 10 dollar pr person alene (sju dager). Gjelder både North og South Rim. Med på kjøpet får du et godt kart over området, med beskrivelse av turstier med mer.

Det finnes bank, post, vaskeri, butikker og restauranter i inne i nasjonalparken, men vær oppmerksom på at prisene er noe høyere enn utenfor nasjonalparken.

Overnatting

Det finnes mange overnattingssteder relativt nært nasjonalparken. Prisene varierer fra cirka 40 dollar per natt for hytter – og opp til flere hundre dollar for fine hotellrom. Vi anbefaler å være ute i god tid og bestille plass på et av overnattingsstedene inne i selve nasjonalparken. Da slipper man kjøringen til og fra, og man er på en måte midt i smørøyet hele tiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.