Turtips for et besøk i Grand Canyon

Tekst: Stein Vidar Loftås

Publisert
Sist oppdatert

På fottur i Grand Canyon

 1. Turtips for et besøk i Grand Canyon
 2. Grand Canyon i bilder


Tidspunkt for besøk

I høysesongen – som er i tidspunktet juni-august, er det ekstremt mange mennesker som besøker nasjonalparken. Dette fører til at prisene er høyere, og at det er tendenser til kø overalt – selv på turstiene. Dessuten kan temperaturene bli ubehagelig høye i denne perioden. Vi anbefaler derfor å besøke Grand Canyon i mai eller september. På denne tiden er også mulighetene større for å finne billige flybilletter. Må du dra i høysesongen kan North Rim være et godt alternativ. Her er køene mindre, og temperaturen litt lavere.

Adgang i Grand Canyon National Park


20 dollar for sju dager for et kjøretøy med flere personer, eller 10 dollar pr person alene (sju dager). Gjelder både North og South Rim. Med på kjøpet får du et godt kart over området, med beskrivelse av turstier med mer.

Det finnes bank, post, vaskeri, butikker og restauranter i inne i nasjonalparken, men vær oppmerksom på at prisene er noe høyere enn utenfor nasjonalparken.

Overnatting

Det finnes mange overnattingssteder relativt nært nasjonalparken. Prisene varierer fra cirka 40 dollar per natt for hytter – og opp til flere hundre dollar for fine hotellrom. Vi anbefaler å være ute i god tid og bestille plass på et av overnattingsstedene inne i selve nasjonalparken. Da slipper man kjøringen til og fra, og man er på en måte midt i smørøyet hele tiden.

Prisene for hytter eller hotellrom varierer fra cirka 80 dollar per natt og opp til mer enn 400 dollar for suiter på El Tovar Hotell. Yavapai og Masvic Lodge har god standard og koster cirka 100 dollar per natt i dobbeltrom. Vi bodde på Yavapai – og allerede da vi bestilte, fem måneder før avreise, var det relativt fullbooket. Så vær ute i god tid.

Dette trenger du for en dagstur

Nede i canyonen. Foto: Loftås
Nede i canyonen. Foto: Loftås Vis merLette klær – ta gjerne med strømpeskift og gnagsårplaster på grunn av varmen. Gode hikingsko. Solbriller og caps samt solkrem med høy faktor. Mat og rikelig med drikke. Husk kamera! Har du en liten og lett kikkert er det også kjekt å ha med. Husk å tilpasse lengden på turen til din fysiske form.

Grand Canyon for de makelige

Dersom du ikke ønsker de store fysiske utfordringene finnes det mange andre ting å ta seg til i Grand Canyon. Shuttle-busser går langs kanten av canyonen og bringer deg til det ene utkikkspunktet etter det andre.

 • Hopi House selger indiansk brukskunst.

 • Gamle, ærverdige El Tovar Hotell er som et museum i seg selv.
 • I IMAX-kinoen viser de film fra Grand Canyon på en måte som totalt tar pusten fra deg.
 • Faktum er at de fleste turistene nøyer seg med den asfalterte delen av nasjonalparken, og kanskje er det bra, med hensyn på slitasjen på den ømfintlige naturen.

  Er du ridekyndig kan du oppleve Grand Canyon fra muldyrryggen, og det arrangeres også båtturer nedover Colorado River.

  Kjøpe

  Mat og drikke er billig – selv inne i nasjonalparken. Middag med øl eller mineralvann koster sjelden mer enn 100 kroner med dagens dollarkurs, og porsjonene er rikelige! Servicen er god. Av suvenirer finnes mye flott indiansk brukskunst. Håndlagede sølvsmykker besatt med turkiser er en spesialitet for indianerstammene fra området rundt Grand Canyon, men du finner også nydelig keramikkarbeider og annen brukskunst.

  Slik kommer du (enklest) til Grand Canyon

  Fly Oslo-Phoenix cirka 5.500 kroner i lavsesong. Vi dro til Denver i mai, og betalte 5.300 kroner per billett.

  Leiebil fra Phoenix, cirka fire timers kjøring. Både leiebil og bensin er billig i USA. Det går også buss og tog til Grand Canyon fra Phoenix, og det finnes en liten flyplass ved nasjonalparken.

  Se bilder fra vår tur i Grand Canyon

  Generelt
  For nordmenn er det ikke nødvendig med verken visum eller helseattest for å besøke USA, Canada eller Mexico.

  Eksterne lenker

 • Offentlig parkinformasjon for alle parker
 • Utfyllende informason om Grand Canyon
 • Overnatting
 • The Canyon - litt om alt
 • Kombiner turen med å besøke disse stedene

 • Las Vegas: Verdens største fornøyelsesby! En knapp dagstur med bil unna.
 • Hoover Dam: Demning. I sin tid verdens største betongkonstruksjon. Guidede turer med omvisning tilgjengelig. Ligger på veien mellom Las Vegas og Grand Canyon.
 • Bryce Canyon: Liten nasjonalpark som er kjent for sine røde klippeformasjoner. Et "må-se" noen timers kjøring nord for Grand Canyon, i staten Utah.
 • Tombstone: Sagnomsust western-by cirka fem timers kjøring sør for Grand Canyon. Et besøk her er som å vandre direkte inn i en westernfilm. Og det er helt ekte og autentisk.
 • Og når du allerede er der – hvorfor ikke stikke over grensen til Mexico? Så har du vært der også!

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer