Tusener av nordmenn kan dra til Sverige

Har du dokumentasjon på at du har vært smittet med covid-19, slipper du karantene.

SLIPPER KARANTENE: Kan du dokumentere at du har vært igjennom en covid-19-infeksjon, er du fritatt for karantene i seks måneder. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
SLIPPER KARANTENE: Kan du dokumentere at du har vært igjennom en covid-19-infeksjon, er du fritatt for karantene i seks måneder. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

7. mai lettet regjeringen på restriksjonene i forbindelse med corona-pandemien. Blant annet kan man nå samles 20 personer og ikke bare fem, idrettshaller kan åpne og forbudet mot utenlandsreiser for helsepersonell ble opphevet.

Kortere karantenetid

Det ble også gjort endringer i karanteneordningen. Der man tidligere måtte 14 dager i karantene etter å ha vært i nærkontakt med en smittet eller kom hjem fra utlandet, er dette nå redusert til 10 dager.

Men et annet interessant punkt finner vi i siste setning om karantene, hentet fra regjeringens nettsider (vår uthevelse):

Karanteneplikten endres fra 14 til 10 døgn. Personer som har hatt nærkontakt inntil 48 timer før en bekreftet smittet person fikk de første symptomene, skal i karantene. Man skal fortsatt i karantene hvis man har vært i kontakt med smittede personer med mindre enn to meters avstand i mer enn 15 minutter. Det gis unntak fra karanteneplikten i seks måneder for personer som har gjennomgått infeksjon med SARS-CoV-2.

Med andre ord – dersom du har fått bekreftet smitte og er friskmeldt, er du fritatt fra karanteneordningen i seks måneder. Det henger sammen med at man etter en infeksjon har dannet antistoffer som gjør at man hverken mottar eller sprer smitte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer