Tusenvis døde etter flodbølger i Asia

Jakarta (NTB-AFP-Reuters): Tusenvis av mennesker er omkommet i Sri Lanka, India, Indonesia og Thailand etter flodbølger forårsaket av et voldsomt jordskjelv utenfor Indonesia søndag morgen.

Publisert
Sist oppdatert

Nærmere 1.300 mennesker er omkommet etter flodbølgene på Sri Lanka, opplyser Lalith Weeratunga ved statsministerens kontor. Mange andre er savnet, og militæret på øya deltar i det omfattende redningsarbeidet.

– Hæren og marinen har sendt ut redningspatruljer. Halvparten av den østlige marineflåten brukes til å lete etter overlevende, sier brigader Daya Ratnayake til nyhetsbyrået Reuters.

I den sørlige delen av India er minst 1.000 personer omkommet, forteller innenriksminister Shivraj Patil til Press Trust of India. Delstaten som er hardest rammet er Tamil Nadu, sørøst i landet.

I provinsen Aceh i Indonesia er minst 72 personer omkommet, opplyser tjenestemenn og sykehuskilder til nyhetsbyrået AFP. I hele landet skal over 150 ha mistet livet, melder flere statlige medier. Øyenvitner forteller om folk som ble dratt av bølgene ut i havet, og barn som ble revet ut av armene til foreldrene.

Ferieparadis rammet

Minst 35 mennesker er omkommet og 355 skadd etter at flodbølger skyllet inn over det populære feriestedet Phuket i Thailand, ifølge en tjenestemenn på øya. Både lokale innbyggere og turister er rammet. Over 100 dykkerturister er savnet på øyene utenfor Sør-Thailand, opplyser en tjenestemann med ansvar for turisme.Turoperatøren Saga er bekymret for sine turister i byen Patong på halvøya Phuket etter katastrofen 2. juledag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer