TV-mat på restaurant

Du har sett dem på TV. Nå kan du spise maten deres. Her er tre av de mest populære restaurantene som er drevet av kjendiskokker i London.

Det var mange kokker og enda mere søl i TV serien om Jamies restaurant. Men de kom i havn til slutt, og det er nå ikke mulig å få fatt i bord for å spise middag på Fifteen før i april.
Det var mange kokker og enda mere søl i TV serien om Jamies restaurant. Men de kom i havn til slutt, og det er nå ikke mulig å få fatt i bord for å spise middag på Fifteen før i april. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jamie Olivers "Fifteen"

Er du en av dem som fulgte den nakne kokkens kamp for å lære vanskeligstilte ungdommer å lage mat? Restauranten Fifteen åpnet høsten for to år siden, og er fremdeles enormt populær. Vil du spise middag her, bør du bestille bord flere måneder i forveien.

Det er ikke gratis å spise her - men så er til gjengjeld maten verdt hver eneste penny. Menyen er et stykke unna Jamies hverdagsmat, dette er en restaurant, må vite, men kjærligheten til de gode rådvarene, og fokus på enkel mat uten store fiksfakserier, er bevart.

Fifteen ligger nær det trendy området Hoxton i London, og er absolutt verdt et besøk. Og i tillegg til en restaurantopplevelse langt over gjennomsnittet får du også massert samvittigheten din litt. Unge Olivers restaurant er drevet av hans veldedige organisasjon "Cheeky Chops" og alle inntekter går til å hjelpe flere unge og arbeidsledige ungdommer til et bedre liv som kokk.

Adresse: 15 Westland Place
Nermeste Tube: Old Street
Telefon: 020 7251 1515
Hjemmeside: Fifteen

Anthony Worrall Thompsons "Notting Grill"

Anthony hvem? Prøv den litt hissige, men morsomme, rødhårete kokken fra BBCs Kokkekamp. Navnet på restauranten sier forøvrig det meste. Det er en god gammeldags grill-restaurant som ligger i Londons fasjonable Notting Hill.

Maten er tradisjonell britisk - og selv om menyen er ganske fokusert på kjøtt er det også gode fiskeretter. Den tradisjonelle "Mixed Grill", en blanding av forskjellige kjøttsorter, anbefales på det varmeste. Dette er britisk mat på sitt beste! Interiøret er upretensiøst og frister til lange besøk - og når det er varmt i været kan du sitte på den lille takterrassen.
Worrall Thompson aler opp egne dyr til Notting Grill - Aberdeen Angus storfe og pattegriser - og derav kommer restaurantens slagord: "Well bred, well fed, well hung". En riktig skøyer, han Anthony Worrall Thompson.

Addresse: 123a Clarendon Road
Telefon: +44 (0)20 7229 1500
Nettsted: Anthony Worrall Thompson

Gordon Ramsay. En legendarisk kokk med et enda mer legendarisk temperament.
Gordon Ramsay. En legendarisk kokk med et enda mer legendarisk temperament. Vis mer


Gordon Ramsay Royal Hospital Road

Sist, men ikke minst, kommer Gordon Ramsays restaurant i Chelsea. Den tidligere fotballspilleren er nok kanskje vel så kjent for sitt legendariske temperament som sin kokekunst, men la en ting være klart - denne mannen kan lage mat! Og Gordon Ramsay Royal Hospital Road har, for tredje året på rad, blitt tildelt tre stjerner i Michelin-guiden.

Maten er fransk - lekker og nesten utilgivelig velsmakende.

Den sinte kokkens protegéer

Gordon Ramsay har mange baller i luften og like mange restauranter i London. Den fyrige kokken eier og driver flere fasjonable spisesteder, bl.a. Gordon Ramsay at Claridge's og Boxwood Café.

Han har gitt stafettrørepinnen videre til to av sine protegéer, Angela Hartnett og Marcus Wareing. Men Ramsey er fremdeles tilstede i menyen, om enn ikke på kjøkkenet, på flere kjente spisesteder, bl.a. Angela Hartnett at the Connaught og Marcus Wareing at The Savoy Grill, Pétrus og Banquette.

Budsjett?

Ble du skremt av de tre stjernene? Dette er tildels gjenspeilet i prisen, det er ikke gratis å spise trestjernersmat, men har du lyst til å gjøre et lite gourmet-kupp kan du spise lunch her for 35 pund, eller cirka 450 kroner.

Adresse: 68-69 Royal Hospital Road
Telefon: + 44 (0)20 7352 4441
Nettsted: Gordon Ramsay

Skal du til London og lurer på hvor du skal spise? her kan du se hvilke tre japanske restauranter vi anbefaler.

Akkurat nå har avisen The Times et kjempetilbud i samarbeid med mer enn 900 britiske restauranter. Vi viser deg hvordan du kan dra nytte av dette supertilbudet og spise tre retter til 65 kroner.

  • Mer om London
  • Gordon Ramsay Royal Hospital Road - nesten like lekker som den maten du får servert.
    Gordon Ramsay Royal Hospital Road - nesten like lekker som den maten du får servert. Vis mer    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer