Twin Otteren tilbake i produksjon

Ottawa (NTB-AFP): Twin Otteren, der robuste lille flyet som har fraktet reisende til avsidesliggende steder over hele verden i mange tiår, skal relanseres for å møte oppsvinget i adventure-turisme.

Publisert
Sist oppdatert

De Havilland DHC-6 Twin Otter, som var det offisielle navnet på tomotorsflyet, ble bygd fra 1965 til 1988 da produksjonen opphørte.

I Norge var flyet en så populær arbeidshest for Widerøe på kortbaneflyplasser i Nord-Norge og på Vestlandet at den inspirerte Øystein Sunde til å skrive en sang.

Men nå skal Viking Air, et selskap som lenge har lagd reservedeler til verdens Twin Ottere, og som for to år siden kjøpte rettighetene til flyet, begynte å produsere det igjen.

- Det har vært en stor etterspørsel etter Twin Ottere siden produksjonen ble stanset, som ikke er blitt møtt, sier Beth Shrieves i Viking Air.

TEST DEG SELV: Er du en flyekspert?

Korte landingsstriper

- Det fins ikke noe annet fly som kan gjøre det dette flyet gjør: Det kan lande og ta av på korte landingsstriper, det kan fly i de mest avsidesliggende områdene i verden, og i ekstreme klimaer, fra Antarktis til Nepal, sier hun.

Av de 844 som ble bygd av flyet, er nesten 600 fortsatt i full virksomhet i jungler, ørkener og arktiske områder.

- Det er stadig flere mennesker i dag som vil reise til avsidesliggende steder, sier Shrieves og viser også til at mange også søker seg til mindre flyplasser for å unngå køer og forsinkelser på de store flyplassene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer