Tyggisen blir lovlig

Singapores myndigheter vil snart fjerne forbudet mot å tygge gummi, men restriksjoner vil det fortsatt være.

Publisert
Sist oppdatert

Innbyggere og tilreisende til Singapore vil snart kunne tygge gummi helt lovlig. I alle fall om det er riktig type tyggegummi.

Tyggisrevolusjon i Singapore.
Tyggisrevolusjon i Singapore. Vis mer

Skroll ned for mer.


Myndighetene i Singapore vil snart tillate bruk og salg av visse typer tyggegummi. Nå er det totalforbud mot de smakfulle klysene i miniputtstaten, og det har det vært siden 1992. Argumentene mot godteriene har vært forsøpling av offentlige områder. Men snart skal du kunne kjøpe tyggegummi på apoteker i Singapore.

Dentalhygiene

Det måtte helseargumenter til for å få Singapores myndigheter til å lette på forbudet. Tyggegummi som hjelper tann- og munnhygiene kan selges uten resept på byens apoteker. Sukkerfrie og "terapeutiske" tyggiser kan derfor bli tilgjengelige i Singapore fra slutten av 2003. Beslutningen er ikke bare helsebasert; en frihandelsavtale mellom USA og Singapore ligger og ulmer i bakgrunnen for de nye reglene.

  • Få også med deg Singapores nye tiltak for å belønne byens beste toaletter.
  • Verktøy for reiselyst


    Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer