Tyrkia - den store charterguiden

På utkikk etter den blåeste lagunen, de hviteste strendene, det feteste utelivet eller den mest historiefylte byen? Les vår ultimate guide til Tyrkias charterdestinasjoner.

Publisert
Sist oppdatert

Den tyrkiske charterfeberen har for lengst satt sitt grep på oss nordmenn. For noen er er det en godsinnet feber, for andre er det en uutholdelig syke. Mange rykter om Tyrkia som ferieland har grodd frem, og smaken er som kjent som baken - delt i to! Folk reiser jo også til Tyrkia med forskjellige forventninger til oppholdet. Familien som ønsker barnevennlige strender og rolige forhold, ungdommene som reiser for å sjekke og feste, eller paret som er på utkikk etter den mest rosenrøde kjærlighetsferien.

Uansett hva du leter etter eller mener, har vi i DinSide nettopp reist hele turkiskysten og nå laget den beste uavhengige oversikten over Tyrkias største feriesteder. Men først litt om landet som feriemål generelt.

Klikk på linkene til hvert enkelt sted for å få vite mer om reisemålet, se bilder og få info om charteroperatører som flyr dit.

>> Marmaris/Icmeler

>> Dalaman/Dalyan

>> Fethiye/Oludeniz

>> Kas

>> Belek

>> Kemer

>> Side

>> Alanya

Historisk gullgruve

Det er få steder som har like mange ansikter som den tyrkiske Middel- og Adriaterhavskysten.Milevis med sandstrender, idylliske bukter, grønne raviner og alpine fjellheimer. Alt krydret med et historisk mangfold uten sidestykke. Arkeologene har avdekket imponerende romerske ruiner som står frem som tegn på tidligere storhetstider og binder Europa med Østen. Rett ved ruinene rager de majestetiske moskeene med sine slanke tårn og enorme kupler. Når muezzinens’ bønnekall runger ut av høyttalerne fem ganger dagelig og oppfordrer de troende til bønn, minnes du likevel på at hoveddelen av den tyrkiske befolkningen vender seg østover og bruker Islam som sin spirituelle veileder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer