Tyrkia er Europas beste golfland

Og nå satser landet for fullt på golf.

Publisert
Sist oppdatert

Det overrasker kanskje, men Tyrkia er altså landet som stakk av med prisen Best Golf Destination Of The Year In Europe 2008, som ble delt ut av International Association of Golf Tour Operators. Det skriver eTurboNews.com.

Glem golfens vugge, Skottland, eller kjente golfestinasjoner som Solkysten i Spania eller Algarvekyten i Portugal. Det er Tyrkia som er det nye golflandet.

Planlegger 100 baner

Turkish Golf Federation har store planer for landets golfere - i løpet av 15 år vil de bygge 100 baner over hele landet. Men allerede i dag finnes det mange flotte golfbaner i Tyrkia.

18-hullsbanen Montgomerie Course, ved Papillion Golf Club i Belek, Antalya, åpnet i 2007, og er designet av skotten Colin Montgomerie. Like ved ligger Nick Faldos 27-hullsbane Cornelia Faldo, som åpnet året før.

Hit bør du dra

De fleste av Tyrkias kjente golfklubber ligger nær Istanbul, eller ved Belek, 30 km øst for Antalya. Nå kommer Bodrum ved Egeerhavet som et tredje alternativ. Her er det allerede tre baner, og fire til er planlagt.

Der golfbanene åpner, kommer hotellene og utleieleilighetene etter. 15 km fra Dalaman flyplass, i Sarigerme, ligger en 18-hullsbane som snart får et Hiltonhotell i luksusklassen som nabo. Hilton Dalaman Golf and Spa Resort vil åpne i 2009.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer