Tysk turist død etter å ha drukket hjemmebrent

Tilstanden til to andre er fortsatt kritisk.

Vit hva du drikker før du prøver deg på det lokale brennevinet. Foto: Gözde Otman
Vit hva du drikker før du prøver deg på det lokale brennevinet. Foto: Gözde Otman Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 21 år gamle tyske studenten Rafael Neca er død etter å ha drukket store mengder tyrkisk brennevin, skriver nyhetsnettsiden Hurryjet.com.tr.

To av Necas medstudenter ligger koblet til respirator og er fortsatt i livsfare. Fire andre som hadde drukket samme brennevin er utenfor livsfare og vil bli helt friske.

Det tyrkiske brennevinet av typen raki ble kjøpt på et lokalt marked, og var hjemmeprodusert. Nå testes det om brennevinet inneholdt metanol, som er livsfarlig.

Rafael Neca ble funnet død på sitt hotellrom i feriebyen Kemer torsdag i forrige uke. Seks andre studenter mellom 18 og 20 år ble sendt til sykehus. Det var medstudenter som varslet hotellpersonalet, etter at Neca falt bevisstløs om.

Tyrkia opplever med jevne mellomrom alkoholrelaterte dødsfall som følge av at folk drikker hjemmelaget brennevin, gjerne raki, et brennevin med anissmak, og som regnes for å være Tyrkias uoffisielle nasjonaldrikk. Nylig døde fem personer i den nordøstlige provinsen Bursa etter å ha drukket hjemmeprodusert raki.

Pass deg for hjemmeprodusert

Hjemmebrent er utbredt i de fleste land - også her i Norge. Å drikke slikt brennevin er å ta en risiko. Når du er på ferie, så ikke kjøp sterke drikkevarer på markeder. Kjøp i butikker, og sjekk at det er skikkelige merker du kjøper. Vær også klar over at hjemmeprodusert brennevin også kan serveres på restauranter. Be om å få se flasken, eller hold deg til øl og vin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer