Tysk turoperatør tilbyr nudistfly

Frankfurt (NTB-Reuters): Tyske nudister kan til sommeren kaste klærne alt på flyet, men besetningen beholder av sikkerhetsgrunner sine klær på.

Publisert
Sist oppdatert

Den østtyske turoperatøren OssiUrlaub starter i juli en nudistrute fra Erfurt til det populære feriestedet Usedom ved Østersjøen.

For 499 euro, rundt 4.000 kroner, kan de reisende kaste klærne etter ombordstigning, mot at de kler på seg igjen før de forlater flyet.

- Jeg skulle gjerne ha tatt æren for denne ideen, men den kom faktisk fra en kunde, forteller direktør Enrico Hess i OssiUrlaub.

Tilbudet retter seg i første rekke mot nudister som skal på dagstur til kysten, selv om prisen er noe stiv.

- Jeg vet at det er dyrt, men flyet er lite og tar bare 55 passasjerer. Ingenting tilsier egentlig at det skal være dyrere selv om passasjerene er nakne, sier Hess.

Naturisme, eller fri kroppskultur (FKK) som det er kjent som i Tyskland, ble forbudt under nazistene. Etter krigen blomstret kulturen opp igjen, særlig i det daværende DDR.

- Det er FKK-hoteller der man kan vandre naken rundt både i restauranten og butikkene. For FKK-fans - ikke det at jeg er en av dem - så er ikke dette uvanlig, sier Hess.

- Men folk må ikke misforstå. Vi starter ikke opp noen swingerklubb i lufta, vi er en helt normal turoperatør, understreker han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer