Tyskland åpner naturiststi

Neste vår har nudistene 18 km der de kan la alt henge fritt.

Foto: Richinud
Foto: Richinud Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen myte at tyskere liker å være nakne. Eller, det er kanskje feil å si, for det er not et flertall av tyskere som synes det er best å beholde litt tekstiler på når de bader, soler seg, spiller minigolf, handler mat eller går på tur.

Men naturisme er spesielt utbredt i Tyskland. Og en hel del av dem liker tanken på å gå tur i Guds frie natur uten en tråd på kroppen.

Nylig åpnet forøvrig Tysklands første naturisthotell, der det er forbudt å ha på klær.

Neste vår åpner dermed en egen naturiststi på 18 km mellom Dankerode og Wippertal dam, i nærheten av Leipzig, skriver Daily Mail.

Heinz Ludwig, som er mannen bak initiativet, klarte å overbevise skeptikere ved å poengtere turismepotensialet.

- Det er en flott måte å promotere turisme i dette området, sa han til tyske Bild.

Naturiststien vil bli merket, slik at andre vandrere som ikke har lyst til å se en svett rumpesprekk på stien foran seg kan komme seg unna i tide...

Like åpne for nakne fjellvandrere er ikke befolkningen i den sveitsiske alpelandsbyen Appenzell. Der var de så lei av å dele turområdene med naturister, at de innførte et forbud mot å trakse naken rundt. Boten på opptil 1.000 kroner svir vel såpass på pungen at de fleste naturister beholder buksa på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.