Tyskland åpner naturiststi

Neste vår har nudistene 18 km der de kan la alt henge fritt.

Foto: Richinud
Foto: Richinud Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen myte at tyskere liker å være nakne. Eller, det er kanskje feil å si, for det er not et flertall av tyskere som synes det er best å beholde litt tekstiler på når de bader, soler seg, spiller minigolf, handler mat eller går på tur.

Men naturisme er spesielt utbredt i Tyskland. Og en hel del av dem liker tanken på å gå tur i Guds frie natur uten en tråd på kroppen.

Nylig åpnet forøvrig Tysklands første naturisthotell, der det er forbudt å ha på klær.

Neste vår åpner dermed en egen naturiststi på 18 km mellom Dankerode og Wippertal dam, i nærheten av Leipzig, skriver Daily Mail.

Heinz Ludwig, som er mannen bak initiativet, klarte å overbevise skeptikere ved å poengtere turismepotensialet.

- Det er en flott måte å promotere turisme i dette området, sa han til tyske Bild.

Naturiststien vil bli merket, slik at andre vandrere som ikke har lyst til å se en svett rumpesprekk på stien foran seg kan komme seg unna i tide...

Like åpne for nakne fjellvandrere er ikke befolkningen i den sveitsiske alpelandsbyen Appenzell. Der var de så lei av å dele turområdene med naturister, at de innførte et forbud mot å trakse naken rundt. Boten på opptil 1.000 kroner svir vel såpass på pungen at de fleste naturister beholder buksa på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer