Reise i Europa

Tyskland-reise på eget ansvar

Du kan risikere ikke å få hjelp om du drar.

FRITT FRAM, MEN...: Tyskland har åpnet grensene sine for innreise, men reiserådene gjelder fortsatt, og det kan få konsekvenser for deg dersom du velger å reise likevel. Les mer i saken under. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
FRITT FRAM, MEN...: Tyskland har åpnet grensene sine for innreise, men reiserådene gjelder fortsatt, og det kan få konsekvenser for deg dersom du velger å reise likevel. Les mer i saken under. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

15. juni utløp coronavirus-betingede grensekontroller for innreise til Tyskland, hvilket betyr at du ikke lenger må ha en kritisk grunn til å krysse grensa hvis du kommer fra Norge.

Samtidig skriver Dagbladet at smittetallet, eller reproduksjonstallet, fortsetter å øke i Tyskland. Fra lørdag til søndag økte tallet fra 1,79 til 2,88. Tallet er basert på data for en firedagers periode, og gjenspeiler situasjonen for én til to uker siden.

Frarådes fortsatt

Pressetalsperson Ane Haavardsdatter Lunde i Utenriksdepartementet (UD) understreker at til tross for tyske myndigheters beslutninger, gjelder det globale reiserådet fortsatt fram til 20. august, med unntak for de delene av Norden som innfrir norske helsemyndigheters smittekriterier.

- Vi vurderer åpning for nærliggende europeiske land innen 20. juli. Vi kan ikke si mer om eksakt dato eller hvilke land dette dreier seg om, heller ikke når det globale reiserådet for land utenfor Europa vil bli endret, sier Lunde til Dinside.

Hun påpeker videre at UD ikke vil opprettholde reiseråd lenger enn nødvendig, samt at reiserådene nettopp er råd, altså ikke forbud. Det er opp til den enkelte å vurdere om de kan eller bør reise.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer