Tysklands største turistmagneter

Kölnerdomen er Tysklands best besøkte turistattraksjon, tett fulgt av Oktoberfest i München.

Publisert
Sist oppdatert

Tysklands største turistattraksjoner er en god del større enn de største norske. Seks millioner mennesker var innenfor dørene i Kölnerdomen i 2002. Best besøkte severdighet i Norge med pålitelige tellinger, er Holmenkollen – med drøye 600.000 besøkende i 2002. Man antar likevel at Vigelandsparken egentlig er den største attraksjonen her hjemme, med anslagsvis en million besøkende i året. Temmelig langt fra besøkstallene til den tyske Kölnerdomen, altså.

Skroll ned for å se Tysklands best besøkte turistattraksjoner. Det tyske turistforbundet DTV, skiller mellom attraksjoner i tre forskjellige kategorier: kulturattraksjoner, fritidsanlegg/events og naturlandskap. Her gir vi deg de aller største attraksjonene etter besøkstall, men uavhengig av kategori.

1. Kölnerdomen, Köln (6.000.000 besøkende)Kölnerdomen er den største gotiske katedral i Tyskland. Den har fem skip, og tårnene er 157 meter høye.

2. Oktoberfest, München (5.900.000 besøkende)5,9 millioner besøkende til fjorårets Oktoberfest konsumerte 5,7 millioner liter øl. I tillegg til skummende drikke, dreier Oktoberfest seg om folkemusikk, nasjonaldrakter og folkedans fra hele Europa, konserter, tivolimoro og mye mer. Årets festival er fra 20. september til 5. oktober.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer