Uæhahaaa: Mørkets gjerninger

Dette er ingen spøk: Reiser blant gespenster og gamle mordere.

Publisert
Sist oppdatert

Skumringen kryper frem gjennom smale smug og gjemte bakgårder i den gamle, gamle byen. Dens krokete fingre åpner for eldgamle hemmeligheter og mørkets gjerninger som ligger begravd bak de vaklende veggene …

Slik starter beskrivelsen av den mest renommerte av Londons spøkelsesturer, ledet av spøkelsesforfatter Richard Jones. Du kan delta om du er en av en gruppe på minst 15, og prisen er fem pund per person. Startpunkt er Bank undergrunnstasjon. Selskapet har også en Jack the Ripper-tour.

Ekstern lenkeLondon Ghost-walk

Men om London har sine mørke bakgater og skumle historie, er det rene barnehagen i forhold til de bloddryppende historiene du kan oppleve i Skottland. Edinburgh er spøkelsesbyen fremfor noen, og her kan du for eksempel besøke "det mest hjemsøkte stedet i Storbritannia", undergrunnshvelvene som nylig ble åpnet igjen etter ett par århundrer i glemsel. Her er det mysterier, tortur og mord som gjelder! Og tar du turen til hvelvene, kan du avslutte med et hett besøk i en gammel pub – ja, den er selvsagt også hjemsøkt … Prisen for denne turen er 7,5 pund for voksne og 5 for barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer