Uæhahaaa: Mørkets gjerninger

Dette er ingen spøk: Reiser blant gespenster og gamle mordere.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Skumringen kryper frem gjennom smale smug og gjemte bakgårder i den gamle, gamle byen. Dens krokete fingre åpner for eldgamle hemmeligheter og mørkets gjerninger som ligger begravd bak de vaklende veggene …

Slik starter beskrivelsen av den mest renommerte av Londons spøkelsesturer, ledet av spøkelsesforfatter Richard Jones. Du kan delta om du er en av en gruppe på minst 15, og prisen er fem pund per person. Startpunkt er Bank undergrunnstasjon. Selskapet har også en Jack the Ripper-tour.

Ekstern lenke

 • London Ghost-walk
 • Delgatie Castle i Skottland - her er det minst tre spøkelser, men vi så ingen da vi overnattet der. Foto: Karoline
  Delgatie Castle i Skottland - her er det minst tre spøkelser, men vi så ingen da vi overnattet der. Foto: Karoline Vis mer


  Men om London har sine mørke bakgater og skumle historie, er det rene barnehagen i forhold til de bloddryppende historiene du kan oppleve i Skottland. Edinburgh er spøkelsesbyen fremfor noen, og her kan du for eksempel besøke "det mest hjemsøkte stedet i Storbritannia", undergrunnshvelvene som nylig ble åpnet igjen etter ett par århundrer i glemsel. Her er det mysterier, tortur og mord som gjelder! Og tar du turen til hvelvene, kan du avslutte med et hett besøk i en gammel pub – ja, den er selvsagt også hjemsøkt … Prisen for denne turen er 7,5 pund for voksne og 5 for barn.

  Ekstern lenke

 • Mercat Tours
 • Flere brutale tips

  Storbritannia fremviser en bemerkelsesverdig fascinasjon for hjemsøkt moro, men også andre steder i verden kan du treffe guider som tar deg med inn i spøkelsesverdenen.

  Besøker du New Orleans i USA, blir du neppe overrasket over at noen tilbyr spøkelsesturer også her. Blant smijern og trange gater i byens franske kvarter råder historien, og her kan du gå på date med spøkelsene. Gå innom Flanagan's Pub for å bli med på en av de to timer lange turene. Prisen er 19 dollar for voksne, men skriver du ut kupongen på operatørens nettsider, sparer du tre dollar per person.

  Ekstern lenke

 • New Orleans Ghost Tour

  Andre tips

 • Her ble Harry Potter filmet

 • Slottsferie: Tre spøkelser og en dronning

 • Slott, snaps og spøkelser i Danmark
 • Tilbake til innledningen

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer