Reise til Sri Lanka:

UD fraråder å reise

Er du rask, kan du få dekket utgiftene for en reise du allerede har bestilt.

TERROR: Etter terrorhendelsene i Sri Lanka fraråder norske UD folk om å dra dit. Foto: NTB Scanpix
TERROR: Etter terrorhendelsene i Sri Lanka fraråder norske UD folk om å dra dit. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Etter de tragiske terrorhendelsene i Sri Lanka i påsken, har Utenriksdepartementet utstedt reiseråd mot å reise til Sri Lanka. Reiserådet, som sist ble oppdatert 21. april, sier at «UD fraråder reiser til eller opphold på Sri Lanka som ikke er strengt nødvendige».

Har du bestilt en reise til Sri Lanka, eller til andre områder hvor det så blir utstedt reiseråd mot å dra, har du gode muligheter for å få pengene tilbake for den ubenyttede reisen.

Dekker utgiftene

Leder av forbrukerdialog i Forbrukerrådet, Pia C. Høst, sier til Dinside at det er forskjellige måter å få igjen pengene for en reise til Sri Lanka avhengig av hva slags type reise det er.

- Har du kjøpt en pakkereise til Sri Lanka kan du avbestille og få pengene tilbake, med å vise til at UD har advart mot å reise dit, forteller hun.

Har du derimot bestilt en flyreise utenom en pakkereise, viser hun til at du i utgangspunktet ikke kan angre deg eller avbestille med mindre du har en billett som gir deg adgang til det i form av fleksible billetter.

Ved spesielle situasjoner, som terrorhandlingene i Sri Lanka, er det likevel flyselksap som velger å være fleksible med sine passasjerer. Ifølge flysmart24.no lar flyselskapet Emirates, som er et av flere flyselskap som tilbyr billetter til Sri Lanka, passasjerene booke om eller avbestille flybilletter til Sri Lanka, også billetter som normalt sett ikke er refunderbare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer