Høstferie:

UD kommer med nye råd

Fredag åpnes det for feriereiser til hele verden.

SOL OG FERIE: Mange vil pakke kofferten og reise litt nå, som for eksempel til Koh Phangan i Thailand Foto: Berit Keilen / NTB
SOL OG FERIE: Mange vil pakke kofferten og reise litt nå, som for eksempel til Koh Phangan i Thailand Foto: Berit Keilen / NTB Vis mer
Publisert

Fredag 1. oktober fjerner UD rådet som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land utenom EU/EØS og Storbritannia – et råd som har vært gjeldende helt siden mars 2020.

I stedet vil UD komme med egne reiseråd for enkeltland hvor helse- og pandemisituasjonen vil være en del av vurderingen sammen med sikkerheten i landet. Disse rådene skal være klare før fredag, men det er usikkert nøyaktig når de kommer.

Kommunikasjonsrådgiver Siri R. Svendsen i Utenriksdepartementet opplyser til NTB at de vil sende ut en pressemelding når de nye rådene er klare.

Tre nivåer

I forkant av pandemien hadde UD offisielle reiseråd for om lag 50 land. Et reiseråd er et råd, ikke et forbud og det er opp til den enkelte å vurdere om de skal reise eller ikke. Men å reise i strid med UDs reiseråd kan få konsekvenser for reiseforsikringen.

Rådene baserer seg på sikkerhetsrisikoen eller andre forhold, og har tre nivåer:

* Fraråding av reiser som ikke er strengt nødvendige

* Fraråding av alle reiser

* Norske borgere oppfordres til å forlate landet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer