UDs gjeldende reiseadvarsler

Her er en oversikt over gjeldende reiseråd - eller advarsler - fra det kongelige norske utenriksdepartement. (Sist oppdatert 24. februar 2004.) Vi tar også med noen tilleggsadvarsler fra de svenske, britiske og amerikanske utenriksdepartementene.

Publisert
Sist oppdatert

Det kongelige norske utenriksdepartement advarer mot følgende reisemål:

Afghanistan:På grunn av de rådende forhold ber Utenriksdepartementet norske borgere nøye vurdere nødvendigheten av å reise til eller oppholde seg i Afghanistan. Norske borgere som oppholder seg i landet bør utvise aktsomhet og holde kontakt med ambassaden i Kabul.

Elfenbenskysten: Situasjonen i Elfenbenskysten er uforutsigbar. Utenriksdepartementet råder norske borgere til å utvise stor aktsomhet ved reiser til og opphold i Elfenbenskysten, og unngå konfliktområder, spesielt på grensen mot Liberia.

Haiti: På grunn av de rådende forhold ber Utenriksdepartementet norske borgere nøye vurdere nødvendigheten av å reise til eller oppholde seg på Haiti.

India: På grunn av de rådende forhold ber Utenriksdepartementet norske borgere nøye vurdere nødvendigheten av å reise til delstaten Jammu og Kashmir, med unntak av Ladakh. Nærmere informasjon kan fås fra ambassaden i New Dehli.

Irak: Utenriksdepartementet fraråder norske borgere å reise til Irak, og oppfordrer dem som allerede er der til å forlate landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer