Bestille pass

Ufødt barn fikk passtime: - Rimelig håpløst

Lille Caia fikk passtime allerede fem måneder før hun kom til verden.

KAN REISE: Etter at ID-kortet til Caia har ankommet, kan Ida Moksnes og familien reise til Spania. Foto: Privat
KAN REISE: Etter at ID-kortet til Caia har ankommet, kan Ida Moksnes og familien reise til Spania. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har en leilighet i Spania som vi nesten ikke har fått brukt på de siste tre åra på grunn av pandemien. Jeg tenkte allerede den gang at det kom til å bli kaos i sommer.

Det forteller Ida Moksnes fra Nesøya til Dagbladet, etter at hun allerede i januar bestilte passtime til datteren Caia, som da ikke engang var født.

Datteren kom til verden først 18. mai, flere måneder etter at passtimen var bestilt. Passtimen var 27. mai, altså bare åtte dager etter fødselen.

- Jeg hadde termin 16. mai, så jeg måtte sikre meg at hun var ute. Datoen vi hadde var den timen som lå lengst fram i tid.

Det var Budstikka som først omtalte saken.

Glade søsken

Da Moksnes bestilte timen, ønsket barnemoren egentlig at Caia skulle få sitt første pass, men på grunn av den lange leveringstida har familien heller valgt at datteren skal få ID-kort.

Begge deler ville ifølge barnemoren ikke vært mulig om de skulle rekke turen til Spania. Fra før av har hun to andre barn på tre og fem år.

- Vi fikk en bekreftelse i går på at ID-kortet var produsert og på vei i posten. Da var det to andre som ble svært glade.

Passkø: Hundretusenvis av nordmenn mangler gyldig pass. Det begynner å haste hvis du i det hele tatt skal komme utenlands i sommer. Video: Øystein Andersen / Lars Eivind Bones Vis mer

- Rimelig håpløst

De siste ukene har det vært skrevet mye om pass-kaoset og lange ventelister i Norge. Tirsdag kunne Dagbladet fortelle at alle timer i Oslo de neste seks månedene allerede er bestilt. Med ti ukers ventetid, så kan du tidligst få det nye passet i midten av februar.

Moksnes er ikke overrasket.

- Det er rimelig håpløst at det er slik, men samtidig så mener jeg at man må følge med litt selv også. Det har vært lange køer tidligere også, sier Moksnes.

Hun hevder samtidig at det ikke var noen ledige timer for pass i Sandvika før til neste år.

- Det er tydelig at det er mange som vil ut å reise. Derfor har vi bestilt en time for Caia i Drammen - i håp om å kunne ta en tur til Storbritannia i august.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer