Bestille pass

Ufødt barn fikk passtime: - Rimelig håpløst

Lille Caia fikk passtime allerede fem måneder før hun kom til verden.

KAN REISE: Etter at ID-kortet til Caia har ankommet, kan Ida Moksnes og familien reise til Spania. Foto: Privat
KAN REISE: Etter at ID-kortet til Caia har ankommet, kan Ida Moksnes og familien reise til Spania. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har en leilighet i Spania som vi nesten ikke har fått brukt på de siste tre åra på grunn av pandemien. Jeg tenkte allerede den gang at det kom til å bli kaos i sommer.

Det forteller Ida Moksnes fra Nesøya til Dagbladet, etter at hun allerede i januar bestilte passtime til datteren Caia, som da ikke engang var født.

Datteren kom til verden først 18. mai, flere måneder etter at passtimen var bestilt. Passtimen var 27. mai, altså bare åtte dager etter fødselen.

- Jeg hadde termin 16. mai, så jeg måtte sikre meg at hun var ute. Datoen vi hadde var den timen som lå lengst fram i tid.

Det var Budstikka som først omtalte saken.

Glade søsken

Da Moksnes bestilte timen, ønsket barnemoren egentlig at Caia skulle få sitt første pass, men på grunn av den lange leveringstida har familien heller valgt at datteren skal få ID-kort.

Begge deler ville ifølge barnemoren ikke vært mulig om de skulle rekke turen til Spania. Fra før av har hun to andre barn på tre og fem år.

- Vi fikk en bekreftelse i går på at ID-kortet var produsert og på vei i posten. Da var det to andre som ble svært glade.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.