Ukens beste reisekjøp

Ukens laveste priser på charterreiser fra Norge, gjelder turer som går i august.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Charterselskapene har tusenvis av usolgte reiser liggende, selv med fellesferie og skoleferie rett rundt døra. Men ukens restplasser er likevel ikke av den billigste sorten. De laveste prisene finner vi på reiser i august. Selskapene arbeider hardt med å bli kvitt noen flyseter til levelige priser i den sesongen som tradisjonelt er aller billigst; slutten av august. Så vil du sikre deg en ferie til et par tusenlapper i august allerede, så kjøper du nå. Men erfaringen viser at det vil bli enda billigere om du venter med å kjøpe til august er her.

 • Prisene følger du selv i restplassoversikten
 • Skroll ned for mer.

  Prisene har steget

  Ett par tusenlapper for å komme deg til Syden nå. Illustrasjonsfoto: Morten Rønneberg Foto: Morten Rønneberg
  Ett par tusenlapper for å komme deg til Syden nå. Illustrasjonsfoto: Morten Rønneberg Foto: Morten Rønneberg Vis mer


  Forrige uke var siste frist for den som ville ha priser ned i rundt tusenlappen. Reiser du nå, må du ut med drøye doble prisen. Det har sin naturlige forklaring i at skoleferien starter denne uken, og at alle barnefamilier nå har muligheten til å delta i priskappløpet. Det presser prisene opp.

 • Norske restplasser fra 2.295.
 • De billigste charterreisene du finner fra Norge nå, er faktisk reiser i august. Star Tour har kuttet augustprisene, og lemper ut kampanjetilbud nå, for å sikre seg en viss mengde salg i august. Reisemål som Kreta, Kypros, Lanzarote og Menorca selges til 1.795 inkludert hotell. Vår erfaring med slutten av august, er imidlertid at du bør forvente enda lavere priser om du venter med å kjøpe.

  Sverige er billigst

  Samme tendens som vi merker i Norge, ser vi også i Sverige. Vi finner ingen reiser under tusenlappen, og heller ikke under 1.500 svenske. Og siden den norske kronen i det siste har svekket seg mot den svenske, er det heller ikke gitt at du tjener så veldig mye på å reise ut fra Sverige nå. Men likevel er prisene på enkelte reiser en del lavere nå: Priser fra 1.498 svenske, eller 1.393 norske kroner. Du kan altså få reiser til nesten tusenlappen lavere pris, men alle de svenske priskuppene gjelder kun flyreisen. Hotell eller annet bosted kommer i tillegg.

 • Svenskekupp fra 1.393 norske kroner.

  Ferie

  Hvilken type ferie velger du i år? (Avsluttet)
  Syden(36%) 36
  Norge(22%) 22
  Norden(19%) 19
  Storby(13%) 13
  Reiser langt avgårde(9%) 9
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Andre lavpristips

  Planlegger du bilferie i Europa i sommer, kan det være greit å følge med hos fergeselskapene nå. Stena Line selger for eksempel restplasser om bord, tur-retur Oslo - Fredrikshavn. 2003 kroner betaler du for turen, bilplass, inntil fem personer og lugar over bildekk på utreisen. Prisene gjelder i perioden 15. juni til 18. august, utreise tirsdager og onsdager, hjemreise alle dager unntatt lørdag.

 • Få også med deg sommerpristilbudene fra hotellkjedene i Norden.
 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.


  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer