Ukens solkupp

Står kofferten klar i gangen, kan du reise til Lanzarote i en uke for 948 kroner i morgen tidlig.

Publisert
Sist oppdatert

Tromsøværinger kan fly til sol og varme på Lanzarote, for den nette sum av 948 kroner tur-retur.

Østlendingene slipper også unna med 948 for restplassflybilletten til Lanzarote, mens bergenserne må ut med 2.695 kroner for en restplassbillett til Kanariøyene.

Har du bikinien klar? Se bildene av vårens deiligste bikinier her...

Vi har innhentet priser på restplassreiser fra charterselskapene, med avreise i løpet av de neste par ukene. Husk at restplassreiser er ferskvare og at her gjelder førstemann-til-mølla-prinsippet. Det er begrenset antall plasser til de laveste prisene. Vi tar forbehold om endringer i priser og tilgjengelighet.

Slik blir billigreisen din!

  • Restplasser er ferskvare, og tilbudene og prisene endres stadig. Følg med på restplasslistene, og vær klar til å slå til når tilbudet du leter etter, dukker opp.
  • Du kan følge restplasstilbudene på charterselskapenes egne restplasslister på nett, eller på samlende restplasslister på nett, som Orbville eller Solfaktor. Her finner du DinSides restplasstjeneste.
  • Sjekk restplassprisene på nett, prisene som står i avisen er allerede utdaterte før de når postkassen din.
  • Restplassene svinger gjennom året. Det er typisk superbillig i mai og siste halvdel av august. I skolenes ferier ligger også restplassprisene høyt. Les artikkelen Når er det billigst å reise?
  • Restplassprisene gjenspeiler tilbud og etterspørsel, det er altså billigst på de tidene av året hvor færre mennesker reiser - altså utenom de store feriene. Det er aller billigst på de tidene av året med overlapp mellom sommerkatalog og vinterkatalog på høsten, og mellom vinterkatalog og sommerkatalog på våren - fordi det da er et større utvalg av reiser for en liten periode.
  • Reis på kort varsel! Restplassprisene blir billigere og billigere jo nærmere avreise vi kommer, det er altså best sjanse til å gjøre et superbillig kjøp om du kan snu deg rundt og reise i løpet av en dag eller to.

Ukens billigste fly

Ukens rimeligse flyreise går fra Oslo og Tromsø til Lanzarote, og koster 695 kroner tur-retur med Apollo. Men da må du reise allerede i morgen tidlig. Billigere enn dette er det vanskelig å få det, selv med lavprisflyselskapene, og for Tromsøs del er det vel ikke flust med direkteflyvninger til Syden i regi av lavprisflyselskapene, heller ...

Billigste fra Trondheim er fly til tenerife for 2.448 kroner (Apollo) med avreise den 3. februar. Bergenserne må imidlertid punge ut med hele 2.695 kroner for billigste restplassbillett for kun fly (Star Tour). Ikke akkurat noe stjernekupp, det heller da ...

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer


Ukens billigste pakkereise

Ukens rimeligste pakke med bosted inkludert, går fra Tromsø. Derfra kan du komme deg til Gran Canaria med Apollo og få en uke på hotell inkludert, for 1.948 kroner. Er du på jakt etter det mer eksotiske, kan det kanskje friste med en uke i Gambia? I restplasslisten finner vi en uke med opphold inkludert fra Ving, for 3.595 kroner.

Tromsøværingene kan sikre seg to uker under solen på Gran Canaria for 1.948 med Apollo, mens bergenserne må ut med 3.495 for to uker på Gran Canaria med Star Tour.

Pakereisen tryggere enn ruteflyreisen

En "pakkereise" består av to eller flere komponenter fra samme selskap - som eksempelvis hotell og fly. I lys av Coast Airs konkurs tidligere denne uka, er det viktig å minne på at dersom du kjøper en pakkereise, så er du i alle fall sikret mot å tape pengene dine ved konkurs via Reisegarantifondet. Du kan lese mer om dette her. I korte trekk betyr det at dersom selskapet du kjøper reisen av, går konkurs, kan du kreve pengene tilbake via Reisegarantifondet.

Dersom du kjøper en flyreise, har du ikke en slik automatisk sikkerhet (med unntak av dersom du kjøper kun flybillett fra pakkereisearrangører). Du kan selvsagt kreve pengene tilbake via selskapets konkursbo, men sannsynligheten for at du skal få penger tilbake den veien er lite sannsynlig, fordi det da ofte er større aktører som skal ha penger fra konkursboet. Mer om dette i artikkelen Slik krever du pengene tilbake.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer