Ukjent indianerstamme fotografert i Amazonas

Perus myndigheter har til nå benektet at de finnes, men nylig ble en gruppe ukontaktede indianerne i Madre de Dios i Amazonas observert fra fly.

Publisert
Sist oppdatert

Gruppen besto av 21 indianere, de fleste kvinner og barn. Det antas at indianerne som ble observert tilhører en gruppe som urfolksorganisasjoner og antropologer kaller Mascho-Piro. Dette er jegere og sankere som lever helt uten kontakt med omverdenen. Ifølge Regnskogfondet, består denne gruppen av mellom 500 og 2.000 mennesker, og er dermed en av de største ukontaktede urfolksgruppene i verden.

Det var en gruppe fra Perus direktorat for naturforvaltning, INRENA, som oppdaget og fotograferte gruppen. Området indianerne ble observert i, er under sterkt press for illegal hogst og trues samtidig av peruanske myndigheters planer om utvidelse av oljevirksomhet i Amazonas. Disse har til nå benektet at det finnes ukontaktede stammer i regnskogen.

De nye fotografiene gjør det vanskelig for industrien og myndighetene å fortsette å benekte indianernes eksistens.

Bildet av indianerne i Amazonas. Foto: INRENA
Bildet av indianerne i Amazonas. Foto: INRENA Vis mer


- Her har vi bildebevis på det Regnskogfondet og våre samarbeidspartnere i Peru tidligere har dokumentert på andre måter. Det finnes ukontaktede indianergrupper i peruansk Amazonas, sier Anders C. Krogh, prosjektkoordinator for Peru i Regnskogfondet.

Regnskogfondet jobber blant annet med beskyttelse av isolerte urfolk i Peru gjennom forbedring av lovverket i landet, og utvidelse av territorielle rettigheter til urfolket. På sine nettsider, skriver Regndkogfondet at bildene som nå er tatt, er svært viktige for deres arbeide, i og med at de nå lettere kan forhindre utslettelse av disse folkegruppene.

Anders C. Krogh har levd med indianerne i Amazonas og skrevet bok om sine opplevelser. Les intervjuet med Krogh, og bokanmeldelse av boken Med jaguarens kraft:

Intervju med Krogh: Enveisbillett til jungelen
Bokanmeldelse: Hos indianerne i Amazonas

Les mer på nettsidene til Regnskogfondet: rainforest.no


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer