Ukjent kjendisby

Fra by og larm, til personlig strand og sjarm. Port Douglas er rolig, vakkert og dyrt.

Publisert
Sist oppdatert

68 km nord for Cairns ligger en fortsatt mindre kjent og dermed mindre travel, men vel så vakker by som Cairns. Det har flere kjendiser og nygifte innsett, og mange tar ferien eller bryllupsreisen sin her. Port Douglas ligger på samme tropiske breddegrad som Tahiti. Og byen ligger enda nærmere korallrevene. Her kan du drøye et par timer ekstra på motellet før båten fra Cairns dupper innom i 9-tida.

Se bildene fra Fitzroy og Cairns

Flest restauranter i Australia

Sentrum er hovedsakelig gaten Macrossan med flust av butikker, turoperatører og 40 av byens 70 restauranter. Port Douglas er faktisk den byen i Australia med flest restauranter per munn å mette. Standarden på det meste er høy, turistene mange flere enn innbyggerne og prisene skrudd opp deretter. Rike mennesker har bygget en rekke hus i Beverly Hills-klassen på en bergtopp med utsikt over havet og byen. Men atmosfæren er koselig og folk i og utenfor servicenæringen svært så behjelpelige.

I gangavstand fra sentrum, finnes den kamera-triggende og verdenskjente Four Mile Beach. Utvalget av aktiviteter kan ikke sammenlignes med Cairns, men bør være tilstrekkelig for de fleste. Fisk litt, prøv paragliding, spill golf, ta en guidet tur eller boltre deg i det våte og salte element. En moderne havn tar imot cruiseskip og leier ut utstyr til hva det skal være. Tar man beina fatt innover i landet, sperres snart øynene opp for Daintree nasjonalpark. På søndager åpner et større marked ved St. Marys kirken. Kirken er for øvrig hyppig åsted for giftemål på grunn av den mektige glassveggen bak alteret med utsikt over stranda.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer