Ullent i Tallinn

Estlands hovedstad arrangerer sannsynligvis Europas yngste julemarked. Etter et par gløgg går gavehandlingen glatt.

Publisert
Sist oppdatert

Det lukter liflig fra den lille boden som selger gløgg, pepperkaker, kaffe og te. Et krus med gløgg hadde gjort seg i kulda. Det er ikke mer enn en minusgrad, men det kommer sur og fuktig luft inn fra Østersjøen. 30 estiske krooni bytter hender, og et glovarmt pappkrus med gløgg overleveres. Her er det bare å putte i så mye rosiner, mandler valnøtter og peaøtter(!) som behager.

Ahh! En skikkelig god slurk ... Å fyttekatta, den satt! Dette er sterke saker. Her er det ikke mye annet enn rødvin og sprit, for å si det sånn. Og bare 15 kroner kruset? Et par av disse får nok fart på julehandelen.

Nykommer på julemarkedet

Det er nemlig derfor DinSide er i Tallinn. Årets julemarked har akkurat åpnet, og vi er her for å se hva slags gaver den estiske hovedstaden har å by oss. Siden søndag før første søndag i advent har bodselgerne stått og hutret bak de 64 forskjellige bodene og bydd frem produktene sine til estiske og utenlandske julehandlere. Her sitter julenissen, som tar imot barnas gaveønsker, her troner et gedigent juletre, og her spilles det mer eller mindre fengende estisk julemusikk over stereoanlegget. Og slik skal det være helt til 1. juledag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer