Ulovlig med egne hodetelefoner

Hvorfor må man kjøpe flyselskapets hodetelefoner?

ULOVLIG: Å bruke dine egne hodetelefoner på fly er ofte ikke lov. Grunnen skal være utstyret, og norske forskrifter. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
ULOVLIG: Å bruke dine egne hodetelefoner på fly er ofte ikke lov. Grunnen skal være utstyret, og norske forskrifter. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom plugger i armlenene på fly kan man få med seg hva som skjer på flyfilmen.

Som regel blir man bedt om å kjøpe, leie eller låne hodetelefoner fra flyselskapet. Til tross for at vanlige hodetelefoner ofte passer inn i hullene i armlenet, eller kan plugges i via en overgang.

For eksempel krever Star Tours flyselskap TUIfly at passasjerene kjøper hodetelefoner til 50 kroner om man vil se filmen som vises på skjermene i midtgangen. Selv om selskapets fly bruker en utgang hvor vanlige hodetelefoner passer.

Forklaringen fra flyvertinnene er at passasjerenes eget utstyr kan skade flyets systemer.

Er det virkelig slik?

Lav motstand, høy belastning

- Én enkelt vanlig hodetelefon kan anvendes i systemet uten problemer, men om ytterligere en eller flere benytter sine private hodetelefoner blir belastningen så stor at strømforsyningssystemet tar skade, forteller norgessjef Halvor Seim i TUIfly Nordic til DinSide.

- Og utstyret er meget kostbart å erstatte, fortsetter han.

Forklaringen skal være at lydsystemene er bygget for lav elektrisk belastning, og dermed skal brukes sammen med hodetelefoner som gir nettopp lav belastning. Vanlige høretelefoner belaster ifølge Seim anlegget langt mer enn hva det er bygget for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer