Ulv i fåreklær

VI TESTER KANONEN: - Put Your head against the headrest, formaner en mørk og metallisk stemme over høyttaleranlegget, etterfulgt av drønnende hjerteslag: dunk-dunk, dunk-dunk, dunk-dunk, dunk-dunk ...

Publisert
Sist oppdatert

Liseberg, Göteborg (DinSide Reise): Etter sju, eller var det åtte, hjerteslag dras vognen litt fram og litt tilbake, før vi skytes ut av perrongen i en avsindig fart. I løpet av to sekunder er vi oppe i 75 kilometer i timen. Plutselig stiger vi 90 grader 24 meter rett til værs, før vognene vris ubehagelig skrått rundt på toppen, og vi styrter 90 grader rett ned, mot et speil av vann. Hylingen av medpassasjerene skjærer i ørene, og jeg tenker:

- hvis jeg overlever dette, så aldri igjen ...

Kanonen

Så sikkert som vi snart er inne i en ny vår, så lanserer fornøyelsesparkene årets nyheter. Og årets nykommer på Liseberg i Göteborg er Kanonen; en Launch coaster, eller utskytingsbane, som du ikke finner mange av i Europa. 60 millioner svenske kroner har banen kostet fornøyelsesparken, og de håper den skal trekke flere gjester. Liseberg sier selv at om du likte HangOver, så kommer du til å elske Kanonen.

Jeg gremmes over at jeg ikke leste akkurat den biten med informasjon før jeg lot meg sele fast til bøttesetet i det aller første toget med publikumstestere som ble skutt ut av perrongen den 13. april. For en lykke at det i alle fall ikke var fredag den 13. april ... Jeg erindrer med gru opplevelsen av HangOver for noen år tilbake. Hadde jeg visst at Kanonen skulle være i samme gate, er det slettes ikke sikkert at jeg hadde vært så bråkjekk og ivrig til å følge den svenske standup-komikeren Thomas Petterssons råd rundt temaet frykt:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer