Under halv pris til New York

Hvor lenge Gardermoen får ha sin direkterute til New York, vet vi ikke. Vi benytter anledningen, og tester priser til New York.

Publisert
Sist oppdatert

New York er alltid aktuell som reisemål, selv etter terror og krig. Og nå har SAS endelig fått i gang sin direkterute fra Oslo til New York igjen, etter langt opphold. Men de norske prisene er stive sammenlignet med svenske, og til dels danske SAS-priser. Vi finner gode kampanjer fra Sverige som gir oss 4.255 kroner ekstra i lommepenger i New York. Det er kjekt å ta med seg i en av verdens dyreste byer, og dekker glatt ekstrakostnaden med å reise fra Sverige.

 • Se pristest tur/retur New York
 • Skroll ned for mer.

  Lønner seg å ta turen over grensen

  New York Illustrasjonsfoto: Joakim Ophaug Foto: Joakim Ophaug
  New York Illustrasjonsfoto: Joakim Ophaug Foto: Joakim Ophaug Vis mer
  [Ugjyldig objekt (NAV)]


  Det er ikke nytt at SAS har ulike kampanjer gående i de forskjellige nordiske landene. Men vi treffer ikke ofte på så solide prisforskjeller som i dette tilfellet. Velger vi utreise fra Oslo den 18. juli, og hjemreise den 26. juli, koster turen oss 7.196 norske kroner. Da flyr vi direkte fra Gardermoen til New York. Men taster vi oss inn på SAS.se blir bunnlinjen en annen. På kampanjesidene til svenskene finner vi nemlig en sommerkampanje til USA, og blant annet New York. Her flyr du direkte fra Arlanda utenfor Stockholm, eller mer indirekte fra flere andre svenske byer til New York. Og prisen er lav: 3.196 svenske kroner for de samme datoene fra Stockholm. Det tilsvarer omkring 2.941 norske i skrivende stund, og du sparer mer enn 4.200 kroner på å ta veien ut og inn via Sverige.

  Billig reise til Stockholm

  Når vi vet at tog til Stockholm fra Oslo bare koster noen hundrelapper, og at du betaler de samme få hundrelappene med Ryanair fra Sandefjord, da bør valget være enkelt om du vil ha større budsjett til bruk i New York.

  Mer sparepotensiale

  Reisevalg

  Kan du tenke deg å reise fra Sverige? (Avsluttet)
  Kun om jeg sparer mye(53%) 182
  Ja, så lenge det er litt billigere(39%) 134
  Nei, det tar for mye tid(8%) 28
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Kampanjeprisene er en del av historien. Men selv på vanlige, lowest fare-priser, er det forskjeller mellom landene. Omregnet i NOK er det for eksempel drøye tusenlappen billigere å fly fra København enn fra Oslo, og det samme gjelder denne prisgruppen fra Göteborg og Stockholm.

  Mellomlandinger = billigere

  I denne testen synes det også som om vi kan skaffe oss litt billigere reiser med andre flyselskaper, som Air France og British Airways. Da må vi mellomlande og taper en del timer på det, men sparer altså noen hundrelapper i forhold til å fly direkte med SAS.

 • Her ser du prisene vi fant i denne testen.
 • Ut å reise?


  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:
 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer