Underjordisk by

Amsterdam trenger mer plass, og vil utvide nedover ...

Publisert
Sist oppdatert

Det er trangt i Nederland. De har et areale på 41.528 kvadratkilometer, hvorav 33.883 kvadratkilometer er land. I 2007 talte den nederlandske befolkningen 16.570.613 mennesker, noe som gir en befolkningstetthet på 489 per kvadratkilometer. Til sammenlikning har vi i Norge en befolkningstetthet på 15 per kvadratkilometer, ifølge Statistisk Sentralbyrå (tall for 2007).

BILDESPESIAL: Amsterdams underjordiske by

Underholdningssentrum

Nå er den nederlandske hovedstaden for liten, men hvor skal den vokse? Amfora heter planen om å bygge en by under byen, som skal gi beboerne mer plass på gateplan og dessuten bedre luftkvalitet og mer effektiv infrastruktur. Ifølge planene, skal det bli butikker, kino, andre fritidsaktiviteter og parkeringsplasser under bakken. Det planlegges aktiviteter og tilbud over mange plan, og alt skal være lett tilgjengelig fra ringveien A10. Kjører du ned i den underjordiske byen derfra, kan du nå alle kanter av byen via det underjordiske gangveinettet.

Les også: Nederland vil bygge kunstig tulipan-øy

Foto: Zwarts & Jansma
Foto: Zwarts & Jansma Vis mer

Underjordisk by

  1. Underjordisk by


80 milliarder kroner

Arkitektene Zwarts & Jansma har utarbeidet planene, sammen med utbyggerne Strukton, og det presenteres for innbyggerne i en utstilling som går frem til 12. april. For at prosjektet skal kunne realiseres, må kanalene lenses i etapper. Utbyggeren estimerer en byggetid på cirka 20 år, og en kostnad på rundt 10 milliarder euro - tilsvarende drøye 80 milliarder norske kroner.

BILDESPESIAL: Amsterdams underjordiske by

Du kan lese mer om Amfora på arkitektenes nettsider.

Les også: DinSides live-reportasje fra swingersklubb i Amsterdam ...


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer