Undervannseventyr i Mexico

Hvis du snorkler eller dykker er dette en destinasjon verdt.

Foto: Jason deCaires Taylor
Foto: Jason deCaires Taylor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere skrevet om den forundelige skulpturparken under vann utenfor ferieøya Isla Mujeres i Mexico. Nå er de 400 skulpturene på plass. Se bilder i bildespesialen under.

Det er briten Jason deCaires Taylor som står bak skulpturparken, som nå er senket ned på den hvite sandbunnen i det krystallklare vannet i Karibia.

De 400 figurene av mennesker i forskjellige aldre er alle i full størrelse. De er ikke bare ment å være en attraksjon for snorklere og dykkere - de skal også være grobunn for koraller. Statuene er laget av porøs og ph-neutral betong, for å skape gode forhold for at koraller kan feste seg.

Skulpturene står på ti meters dybde, og er en del av Isla Mujeres National Marine Park. Håpet at skulpturparken skal lette turisttrykket på de ekte og svært sårbare korallrevene i områdene. Disse fikk hard medfart under orkanen i 2004, og det tar lang tid for dem å komme tilbake.

Se bilder av skulpturparken:

Isla Mujeres er en øy like utenfor Cancún på Yucatanhalvøya i Mexicos sørøstlige hjørne. Området (Cancún, Riviera Maya, Cozumel og Isla Mujeres) er et flott turistområde. Denne delen av Mesico anbefales på det sterkeste. DinSide besøkte Riviera Maya for noen år siden, og tar gjerne turen igjen. Her venter kritthvite palmestrender, mexicansk mat, mayaruiner og fantastiske snorkle- og dykkemuligheter. Les om våre opplevelser herfra i artiklene Mayaenes karibiske drøm, Sterke saker i Mexico, Vått, blått og helt rått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer