Underveis – med fly eller bil

Med leiebil, egen bil eller på fly: Her er trygghetstips for jenter som reiser alene.

Publisert
Sist oppdatert

På fly, flyplass eller med bil; her er tips fra The Women's Travel Club:

«Bruk lukkede navnelapper på bagasjen, og merk den med jobbadressen din eller adressen til en slektning. På flyplassen: Bruk toalettet nærmest veggen, og sett eventuelle eiendeler i hjørnet. Lei en taxi som guider deg og leiebilen din fra flyplassen til motorveien.(…) Vær oppmerksom på leiebilproblemer som eksempelvis punkterte dekk som oppstår innen 24 timer etter at du har plukket opp bilen; bilene blir sjekket før de sendes ut fra bilutleiefirmaet, så slike problemer kan bety sabotasje.(…) Ta med et kompass, så du vet i hvilken retning du kjører. »

På veien med bil, tips fra Corporate Travel Safety:«På travle steder: Dersom du legger fra deg bagasje på passasjersetet, så lås dørene før du går rundt til førersiden.»

På flyet, tips fra Corporate Travel Safety:«Riv av eventuelle adresseopplysninger som måtte stå på blader du har med hjemmefra, før du legger dem igjen på flyet. Hvorfor annonsere at du er borte?»

Tenk før du parkerer, tips fra Corporate Travel Safety:«Når det er mulig, parker slik at du ikke behøver å rygge ut. Det gjør en rask avgang lettere.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer