Ungarn

Ungarerne lar ikke en anledning til å sende en syrlige kommentar om det tidligere sosialiststyret gå fra seg.

Publisert
Sist oppdatert

FaktaHovedstad: BudapestAntall innbyggere: 10,1 millioner, i tillegg kommer rundt fem millioner mennersker bosatt utenfor Ungarn som regner seg som ungarere.Valuta: ForintSpråk: UngarskKlima: Kontinentalt klima med varme somrer og kalde vintre.

Ungarn fikk invitasjon til å ta del i EU i 2002, og etter en folkeavstemning i 2003 ble det klart at landet vil inn i samveldet.

Se og gjøre

  1. Spa Budapest er viden kjent for sine flotte spa. Ifølge nettstedet Hungary.com finnes det 1.300 termalske kilder i Ungarn, hvorav 300 av dem blir brukt til bad, og 130 av disse finnes i hovedstaden Budapest. Kildene skal etter sigende kurere hud- og gynekologiske lidelser, og flere av spaene, sanatoriene og velvære-sentrene har knyttet til seg medisinsk personell.
  2. Budapest Øst-Europas Paris, Budapest, har lenge vært backpackernes paradis; det lave prisnivået har bidratt til å gjøre byen pop blant denne typen turister.
  3. Victor Vasarely-museumet i Pécs Mange av oss har Victor Vasarelys op-art-plakater på veggene. Sør i Ungarn, i Pécs, har kunstneren som på 1960-tallet ble berømt for sine stringente arbeider, fått sitt eget museum. I denne byen ligger også Zsolnay porselens-fabrikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer