Ungarn

Ungarerne lar ikke en anledning til å sende en syrlige kommentar om det tidligere sosialiststyret gå fra seg.

Publisert
Sist oppdatert
Nyt ungarsk vin.

Foto: Budapestinfo.hu/ROMbrandt Multimedia Foto: Budapestinfo.hu/ROMbrandt Multimedia
Nyt ungarsk vin.

Foto: Budapestinfo.hu/ROMbrandt Multimedia Foto: Budapestinfo.hu/ROMbrandt Multimedia Vis mer


Fakta
Hovedstad: Budapest
Antall innbyggere: 10,1 millioner, i tillegg kommer rundt fem millioner mennersker bosatt utenfor Ungarn som regner seg som ungarere.
Valuta: Forint
Språk: Ungarsk
Klima: Kontinentalt klima med varme somrer og kalde vintre.

Ungarn fikk invitasjon til å ta del i EU i 2002, og etter en folkeavstemning i 2003 ble det klart at landet vil inn i samveldet.

Se og gjøre

 1. Spa
  Budapest er viden kjent for sine flotte spa. Ifølge nettstedet Hungary.com finnes det 1.300 termalske kilder i Ungarn, hvorav 300 av dem blir brukt til bad, og 130 av disse finnes i hovedstaden Budapest. Kildene skal etter sigende kurere hud- og gynekologiske lidelser, og flere av spaene, sanatoriene og velvære-sentrene har knyttet til seg medisinsk personell.
 2. Budapest
  Øst-Europas Paris, Budapest, har lenge vært backpackernes paradis; det lave prisnivået har bidratt til å gjøre byen pop blant denne typen turister.
 3. Victor Vasarely-museumet i Pécs
  Mange av oss har Victor Vasarelys op-art-plakater på veggene. Sør i Ungarn, i Pécs, har kunstneren som på 1960-tallet ble berømt for sine stringente arbeider, fått sitt eget museum. I denne byen ligger også Zsolnay porselens-fabrikk.
 4. Szentendre
  Danubas Montmartre kaller forfatteren Claudio Magris Szentendre, 19 kilometer utenfor Budapest. Middelhavsk atmosfære med serbiskortodoks touch, skryter Ungarns eget turistkontor. Den rikt kulørte byen har flere museer og gallerier, byen har en stor kunstnerkoloni. Sommerstid arrangeres en større musikkfesitval.
 5. Ungarsk arkitektur.

Foto: Budapestinfo.hu/ROMbrandt Multimedia Foto: Foto: Budapestinfo.hu/ROMbrandt Mulitmedia
  Ungarsk arkitektur.

  Foto: Budapestinfo.hu/ROMbrandt Multimedia Foto: Foto: Budapestinfo.hu/ROMbrandt Mulitmedia Vis mer

 6. Skulpturparken Szoborpark
  Kommunismen har ennå ikke dødd i denne parken. Her står nemlig 42 kommunistglorifiserende monumenter, hvor blant annet Lenin, Marx, Engels og røde-armé-soldater er gjengitt. I parken tilbys suvenirer av typen Stalin som stearinlys og bokser med luft fra den sosialismens siste åndedrag.

Kjøpetips


Syrlige suvenirer som markerer avstand til det tidligere kommuniststyret i Ungarn. Ifølge nettstedet Gotohungary.com er følgende produkter verdt å handle med seg: Malte egg, Herend- og Zsolnay-porselen, gåselever, salami, aprikos- og plummebrandy, Tokaij-viner og kunstbøker.

Slik reiser du hit


De fleste store nasjonale flyselskaper flyr til Budapest, blant annet Brussels Airlines, SAS i samarbeid med Lufthansa, KLM og Czech Airlines. Billettprisene starter på cirka 2.500 kroner. Reisefeber.no tilbyr spa-opphold fra 4.293 kroner.

Lenker

 • Hungary.com
 • BudapestInfo
 • Szoborpark
 • Mer fra DinSide

  I reiseguiden kan du se lesernes meninger om Ungarn eller skrive ditt eget innlegg om landet.

 • Tilbake til hovedartikkelen
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer