Ungarns ukjente ferieperle

Balaton er ikke noe typisk reisemål for oss i nord, men Ungarns sol-mekka kan by på det meste sydenfrelste nordmenn kan ønske seg.

Balatonsjøen er det nest mest populære turistmålet i Ungarn. Budapest er selvfølgelig nummer én. Foto: Google Maps
Balatonsjøen er det nest mest populære turistmålet i Ungarn. Budapest er selvfølgelig nummer én. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Ungarn, DinSide Reise) Dyr euro har vært medvirkende grunn til at våre tradisjonelle sydendestinasjoner er blitt langt dyrere på kort tid. Derfor har destinasjoner som Tyrkia og Bulgaria, som ikke har innført euro som hovedmyntenhet, blitt populære reisemål for soltørste nordmenn.

Men alternativene stopper ikke med de to landene, og har du allerede begynt å planlegge neste års ferie, bør ikke overse Ungarn. Her kan du få sydenvarme og deilig badeopplevelser for småpenger.

Finn billige charterferier her

Mangel på kystlinje gjør ingenting

I mangel på kystlinje har ungarerne lagt sin elsk på Balatonsjøen, Sentral- Europas største ferskvannsinnsjø. Innsjøen er så stor at på en disig dag kan det være umulig å se til andre siden av vannet, og kan i mangel på geografiskunnskaper bli forvekslet med et hav. Til og med ungarene selv kaller på folkemunne innsjøen for Det ungarske hav.

Tyskerne har oppdaget Balaton for lenge siden, og turister fra landene rundt Ungarn er også hyppige besøkere. I tillegg er det selvfølgelig et populært innenlands turistmål for mange av Ungarns rundt ti millioner innbyggere. Drømmen for mange ungarere er å bo i ha et sommerhus i området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer