- Ungdom med maskingevær er helt normalt

I helgen ble nordmannen Trygve Killingtveit skutt av en bande i et av Rios mange slumstrøk. De samme favelaene er merkelig nok populære turistmål.

Publisert
Sist oppdatert

Å besøke favelaene kan kanskje høres dumdristig ut - spesielt etter forrige ukes medieoppslag om nordmannen Trygve Killingtveit (24) og vennene hans som ble beskutt av gjengmedlemmer i favelaen Nova Holanda utenfor Rio de Janeiro.

Vennegjengen var på tur hjem fra det populære strandstedet Buzios, da de kjørte feil og havnet inn i slumområdet, eller favelaen som disse områdene blir kalt i Brasil. Etter å ha blitt beskutt med automatvåpen fra en bil som forfulgte dem, klarte Killingtveit og vennene å slippe unna med relativt små fysiske skader fra kulene.

Den brasilianske avisa Globo skriver at gangstere skøyt på nordmennene da de kom på ville veier etter at det hadde blitt mørkt.

Reiser du på dagtid, skal imidlertid områdene være svært trygge, ifølge den lokale turistindustrien - om du gjør det med en guide!

Såkalt favelaturer er en av de mest populære tuirstattraksjonene i Rio. Stadig flere turister ønsker å oppleve "den andre siden" av Rio.

DinSide Reise tok turen i Den Røde Kommandos territorium.

Se store bilder fra favelaen her...

Bevæpnede barn

Rio de Janeiros slumområder, også kalt favelaer, blir i hovedsak styrt av tre forskjellige gjenger. De lever av kjøp og salg av kokain og marihuana, og holder orden i bydelene med militær struktur, taktikk og rang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer