Unge kvinner vil ha solferie, eldre ferierer hjemme

En ny svensk undersøkelse viser at unge kvinner helst reiser på solferie, mens eldre kvinner ferierer i hjemlandet.

Publisert
Sist oppdatert

Sol og bad står i fokus når yngre svenske kvinner skal reise på ferie. Deres eldre medsøstre vil helst feriere i hjemlandet. Det viser en undersøkelse gjennomførst av SAS i Sverige, skriver Svenska Dagbladet.

Bare ni prosent av kvinner under 30 år som svarte i undersøkelsen har tenkt å feriere i Sverige. Til sammenligning svarer 36 prosent av kvinner over 60 år at de vil bli i hjemlandet i ferien.

Unge kvinner vil gjerne til en strand i ferien. 
Foto: Per David Jonsson Foto: Per David Jonsson
Unge kvinner vil gjerne til en strand i ferien.
Foto: Per David Jonsson Foto: Per David Jonsson Vis mer


Vil ha sol og bad

26 prosent av kvinnene i aldersgruppen 16 til 29 år ville dra på solferie, mens 25 prosent av kvinner mellom 30 og 44 år vil det samme. Mest populært er Spania, Italia og Hellas. Det er varmen som trekker.

Barnefamilier velger reisemål etter hvor mye det er å finne på med barna, men vil også ha det rolig. Ikke overraskende vil kvinner mellom 30 og 44 år til barnevennlige og billige reisemål.

Vil handle

De yngste kvinnene er opptatt av at klesshoppingen er bra på ferie, mens de eldre kvinnene var mest interessert i glass- og krystallvarer. Ingen av aldersgruppene var spesielt interessert i å kjøpe lokale spesialiteter som for eksempel olivenolje, oster osv.

Kilde: Svenska Dagbladet

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer