Unngå avbestillingsgebyr

Det kan være mange grunner til at du må avbestille drømmereisen som du hadde gledet deg til så lenge. Vi har kikket nærmere på hvilke regler som gjelder hvis du må avbestille.

Ikke ideelt rett før ferieturen...
Ikke ideelt rett før ferieturen... Vis mer
Publisert

Du bestiller reisen i god tid, og gleder deg stort. Men så skjer det – du blir syk, eller noen i familien blir syke. Du kan ikke reise, men har allerede betalt. Hva gjør du da?

Brev fra leser

Jeg har bestilt en reise til Syden i vinter, men på grunn av at min reisekamerats mor er svært syk, er jeg ikke sikker på om jeg får gjennomført reisen. Han kan nemlig ikke reise hvis hun ikke blir bedre, og da har jeg ingen å reise med. Vi har begge avbestillings-beskyttelse, men vi er litt usikre på hvilke regler som gjelder ved avbestilling av charterreiser.

Hva koster det å avbestille reisen

Reiseselskapenes regler for hvordan de skal forholde seg rundt av bestilling av reiser er nedfelt i pakkereiseloven. Reglene under gjelder så sant du har tegnet en avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsgebyret justeres etter hvor lenge det er igjen til avreisen. Den viktigste grensen ligger på 30 dager før reisen. Da får du igjen det meste av pengene. Er det kun tre dager igjen til du skal reise får du ingenting igjen hvis du ikke har tegnet beskyttelse mot at du ikke kan gjennomføre reisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer