Norgesferie uten bil

Unngå bilkaos i Lofoten

Opplev vakre Lofoten på sykkel, uten å vie bilkøer og lukeparkering en tanke.

Sykkelferie: Opplev Lofoten fra sykkelsetet, så slipper du parkeringstrøbbel. Foto: Kristin Folsland Olsen / Visitnorway.com
Sykkelferie: Opplev Lofoten fra sykkelsetet, så slipper du parkeringstrøbbel. Foto: Kristin Folsland Olsen / Visitnorway.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vil du også på ferie til Lofoten, men svetter over tanken på fjorårets parkeringstrøbbel? Med sykkel som framkomstmiddel trenger du ikke vie lukeparkering eller bilkøer en eneste tanke.

Å komme seg til Lofoten er enklere enn mange tror. Ta tog eller fly til Bodø, og så ferje videre til Moskenes i Lofoten. Som fotgjenger er billetten gratis, men pass på å være tidlig ute så du får plass.

Sykkel kan leies ved Reine Rorbuer i Reine sentrum eller ved ReineAdventure på Sakrisøy. Buss dit korresponderer med ferja fra Bodø.

Flotte opplevelser på bare en langhelg

Det er lett å fylle opp ukene med opplevelser og severdigheter i Lofoten, men du kan få med deg mye på kort tid. Med Reine som base kan du oppleve flere av Lofotens perler bare på en langhelg.

Dag 1: Reinebringen, Sakrisøy og Hamnøy

Start dagen tidlig med tur på Reinebringen. Fjellet er en av Lofotens mest besøkte fjell, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Fra toppen, 448 meter over havet, er utsikten over Reinefjorden mildt sagt spektakulær.

Sjekk gjerne meldingen for vær og vind før du begir deg opp de mange trappetrinnene, og pass på å ha med nok drikke. Det kan også lønne seg å sjekke fjellets egen facebook-side for oppdateringer om vedlikeholdsarbeid og annet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.