Bagasjekaos

Unngå dette

Tyske turister blir oppfordret til å droppe svarte kofferter.

BAGASJE: Sorte kofferter er vanskeligere å identifisere. Foto: WeStudio / Shutterstock / NTB
BAGASJE: Sorte kofferter er vanskeligere å identifisere. Foto: WeStudio / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det er mye kaos med bagasje for tiden. Nå blir tyske feriegjester rådet til å droppe sort bagasje, og heller bruke fargerike kofferter, skriver The Guardian. Bakgrunn for rådet skal være at fargerike kofferter skiller seg mer ut i mengden, og er dermed lettere å finne.

- Mange reiser med svarte kofferter på hjul som gjør det svært tidkrevende å identifisere bagasjen, sier talsperson Thomas Kirner for Frankfurt lufthavn, ifølge The Guardian.

I likhet med andre flyplasser, reduserte Frankfurt lufthavn bemanningen sin under coronapandemien. Nedbemanningen har ført til utfordringer for å takle sommertrafikken. Da The Guardian postet artikkelen mente Kirner at det var rundt 2000 tilfeller hvor bagasjen ikke hadde kommet fram til eieren sin.

Reis med håndbagasje

Tidligere i sommer gikk Tryg forsikring ut og ba folk om å reise med håndbagasje. Kommunikasjonssjef Ole Irgens fortalte at selskapet aldri hadde hatt så mange henvendelser om forsinket eller tapt bagasje.

Sommerferien er preget av mye kaos. Hvis det ikke er mulig å reise med bare håndbagasje bør du fordele tingene over flere kofferter og pakke det viktigste med i håndbagasjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer