Bagasjekaos

Unngå dette

Tyske turister blir oppfordret til å droppe svarte kofferter.

BAGASJE: Sorte kofferter er vanskeligere å identifisere. Foto: WeStudio / Shutterstock / NTB
BAGASJE: Sorte kofferter er vanskeligere å identifisere. Foto: WeStudio / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det er mye kaos med bagasje for tiden. Nå blir tyske feriegjester rådet til å droppe sort bagasje, og heller bruke fargerike kofferter, skriver The Guardian. Bakgrunn for rådet skal være at fargerike kofferter skiller seg mer ut i mengden, og er dermed lettere å finne.

- Mange reiser med svarte kofferter på hjul som gjør det svært tidkrevende å identifisere bagasjen, sier talsperson Thomas Kirner for Frankfurt lufthavn, ifølge The Guardian.

I likhet med andre flyplasser, reduserte Frankfurt lufthavn bemanningen sin under coronapandemien. Nedbemanningen har ført til utfordringer for å takle sommertrafikken. Da The Guardian postet artikkelen mente Kirner at det var rundt 2000 tilfeller hvor bagasjen ikke hadde kommet fram til eieren sin.

FORSVINNER: En god del bagasje forsvinner eller kommer forsinket frem etter flyreiser. Derfor kan det være lurt å gjøre dette før du sender bagasjen! Video: Storyblocks / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Reis med håndbagasje

Tidligere i sommer gikk Tryg forsikring ut og ba folk om å reise med håndbagasje. Kommunikasjonssjef Ole Irgens fortalte at selskapet aldri hadde hatt så mange henvendelser om forsinket eller tapt bagasje.

Sommerferien er preget av mye kaos. Hvis det ikke er mulig å reise med bare håndbagasje bør du fordele tingene over flere kofferter og pakke det viktigste med i håndbagasjen.

- Det aller viktigste du legger i håndbagasjen er medisiner du er avhengig av, og verdisaker som smykker og ipad, rådet skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind forsikring tidligere i sommer.

Bagasjetips

DinSide har tidligere delt flere bagasjetips når du er ute på reise.

Et av tipsene går ut på å feste en rød sløyfe eller liknende rundt håndtaket. Dette gjelder særlig dersom du har en koffert som er lett å forveksle (eksempel: svart vanlig koffert). Ved en rød sløyfe vil kofferten være enklere å kjenne igjen.

Et annet tips er å ta bilde av kofferten din før du sjekker den inn, og ta også bilde av flyplassens bagasjetagg (strekkoden). Dette vil hjelpe deg dersom du skal etterlyse tapt bagasje ved flyplassen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer