Unngå myggen!

Reiser du i tropiske områder kan myggen være mer enn en irritasjonsfaktor. Det lille krypet kan være smittebærer til flere alvorlige sykdommer. Slik holder du myggen borte!

Unngå myggen!
Publisert

Malaria får du av myggen, ekle sykdommer som denguefeber og gulfeber smittes også ved myggestikk. Selv om du får forebyggende malariatabelletter er det lureste du gjør rett og slett å unngå myggstikk. Her har du de beste tipsene for å holde myggen borte!

Slik unngår du myggstikk

Regel nummer en er i all enkelhet å unngå eksponeringBruk lyse, løstsittende klær som er relativt tette ved ankler, armer og hals. Stapp skjorta inn i buksa og buksa inn i sokkene. Unngå bruk av sandaler.Bruk myggstift, en god myggstift inneholder opp mot 20 prosent av virkestoffet DEET.Unngå bruk av parfyme/deodorant. Som med oss mennesker tiltrekkes myggen av godlukt.Prøv å finne hotellværelser hvor luftkanaler, vinduer og dører er dekket med myggnettBruk myggnett som er impregnert med myggmiddel. Selv om flere hoteller tilbyr dette kan det være lurt å ha med sitt eget. Pass på at nettet er stappet inn under madrassen.

Slik skal du bruke myggmiddelet

Spray eller smør middelet over eksponert hudUnngå bruk av myggmiddel med over 50 prosent av virkestoffet DEET. Dette gjelder særlig barn.Bruk myggmiddel på klær og skoIkke la myggmiddelet komme i kontakt med øyne, munn, sår eller irritert hud.De fleste myggmiddel er effektive i ca fire timer, hyppigere bruk hjelper lite.Vask hud som har vært i kontakt med myggmiddel dagen etter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer