Lavprisferie:

Unngå pakketur-smellen

De sju punktene som redder ferien.

ALT ELLER INGENTING: Du velger selv hvor mye du ønsker å ha med i charterpakka. Foto: Odd Roar Lange
ALT ELLER INGENTING: Du velger selv hvor mye du ønsker å ha med i charterpakka. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenns ferieøkonomi er mer presset enn på lenge. Høyere lånerente, høye strømpriser og kraftige hopp i matvareprisene gjør at flere av årets Syden-turister velger en såkalt all inclusive-ferie framfor den tradisjonelle charterferien.

Når man bestiller en all inclusive-ferie, betaler du en fast pris for hele oppholdet, og du trenger ikke å bekymre seg for ekstra utgifter til måltider eller drikkevarer.

Har du allergi mot insekter, eller tror du kan ha det, kan det være risikabelt å drikke søt drikke fra boks - som en veps i verste fall har forvillet seg nedi. Video: Embla Hjort-Larsen / AP Vis mer

Det gir med andre ord en god mulighet til å holde kontroll over feriebudsjettet.

Hele pakka

En all inclusive ferie er en type feriepakke der kostnaden for overnatting, mat, drikke er inkludert i prisen. I mange tilfeller er også aktiviteter og underholdning er inkludert i prisen.

Men ikke forvent at alt er perfekt selv om forventningene dine er på topp.

En all inclusive-pakker tilbyr mange fordeler men det kan det likevel oppstå problemer eller misforståelser under oppholdet. Husk å ta opp eventuell misnøye på stedet, slik at hotellet eller reiseselskapet får mulighetene til å rette feilen.

- Det er ingen tvil om at interessen er ekstra stor for All inclusive i år. Når vi ser på topp-10-lista over de mest bestilte hotellene våre de siste tre månedene, tilbyr ni av ti enten all inclusive eller har måltider som tilvalg. Hotellene som er mest i vinden ligger på Mallorca, Kreta, Kypros og Alanya, sier pressesjef Anne Löwengreen i TUI til DinSide.

BUFFET: Noen buffeter er gull, andre nærmer seg null. Foto: Odd Roar Lange
BUFFET: Noen buffeter er gull, andre nærmer seg null. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Mest for barnefamilier

- Det er ikke tvil om at det er barnefamilier spesielt som har trykket konseptet til sitt bryst. Det er lett å finne noe en liker på buffetene og få kan motstå å spise så mye is og snacks man orker.

Ikke alle er like begeistret for all inclusive-turismen. Den tidligere statsministeren i ferielandet Hellas, Alexis Tsipras, oppfordret til krig mot det stadig voksende antallet resorter som har alt inkludert.

Men slaget ser ut til å være tapt.

- All inclusive blir stadig mer populært også blant par og vennegrupper på 4-5 stjerners hotellene våre for voksne, sier Löwengreen.

Det samme bekrefter Ingrid Osa, merkevareansvarlig i Ving:

- Det kan være veldig lønnsomt å velge all inclusive når man skal på ferie. Du får mye for pengene og ikke minst bestyr det at du har god kontroll på feriebudsjettet. Av våre sommergjester er det rundt 20 prosent som har valgt å legge til all inclusive eller andre måltidspakker. Vi ser at det er særlig barnefamiliene som velger dette. Om vi ser på våre gjester som skal bo på våre hoteller i juli, så har omtrent halvparten av disse valgt å ha all inclusive, sier Osa.

Tips oss om denne saken

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om all inclusive-ferie? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer