Unngå reisesyke

Er du av dem som får kvalmende følelser bare du tenker på å reise på andre måter enn med apostlenes hester eller til nød en sykkel? Det finnes heldigvis råd mot reisesyke.

En biltur kan fort sammenlignes med det råeste berg- og dalbaneritt for den som er reisesyk.
En biltur kan fort sammenlignes med det råeste berg- og dalbaneritt for den som er reisesyk. Vis mer
Publisert

Du kjenner deg kanskje igjen: Så snart du har billetten i hånden kommer angsten krypende, for du vet hva som vil skje. Bare synet av et fly, en bil, en båt – ja til og med et uskyldig pariserhjul er nok til å sende ubehagelige dønninger gjennom mellomgulvet. Du blir svimmel, kaldsvetter, blir blek og kvalm – du blir reisesyk. Men det finnes heldigvis råd mot dette ubehagelige reisefølget som rammer både barn og voksne.

Fra apoteket

Det er bevegelsen når du reiser som gjerne utløser kvalme. Årsaken er at balansenerven i øret kommer i ulage. Medisiner mot reisesyke virker enkelt forklart ved at de stabiliserer denne nerven.

Reseptfritt kan du kjøpe flere medisintyper mot reisesyke: Peremesin, Postafen, Trihistan og Marzine. De tre første virker i ca. 12 timer, mens Marzine virker i seks til åtte timer. Nyttig om det kun er kortere reiser du trenger hjelp for. Voksne kan bruke alle tablettene. Unger skal du være litt mer forsiktig med. Barn ned i ett år kan bruke Peremesin og Postafen, mens barn ned i to år kan bruke Trihistan og Marzine. For best effekt må tablettene tas omkring én time før avreise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer