Flyreiser:

Unngå smell

Dette må du vite før du nærmer deg sikkerhetskontrollen.

ER DU KLAR? Sikkerhetskontrollen er en av reisens stressområder for noen. Det går enklere hvis du er forberedt og kjenner alle reglene. Foto: Jaromir Chalabala / Shutterstock / N
ER DU KLAR? Sikkerhetskontrollen er en av reisens stressområder for noen. Det går enklere hvis du er forberedt og kjenner alle reglene. Foto: Jaromir Chalabala / Shutterstock / N Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje kjent følelsen. Køen mot sikkerhetskontrollen som går så altfor sakte, og tiden som gjenstår til flyet ditt skal ta av går så altfor fort, og du husker ikke helt hva som var lov og ikke lov.

I en stresset situasjon er det lett å glemme å gjøre alt riktig, og å huske hva som er lov å ta med og hva som skaper trøbbel.

Flytende regler

Først og fremst gjelder det spørsmålet om hva som er flytende og hvor mye det egentlig er lov å ta med i håndbagasjen som skal kontrolleres i sikkerhetskontrollen.

Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at du følger reglene som gjelder.

La oss derfor ta det punkt for punkt.

Det viktigste

All væske du skal ha med inn på flyet må samles i én gjennomsiktig plastpose før du går gjennom sikkerhetskontroller. Posen må ha lukkemekanisme og kan romme maksimalt 1 liter. Du kan bruke din egen medbrakte pose, eller bruke den du får gratis på flyplassen.

Du kan finne slike poser ved sikkerhetskontrollen på de fleste flyplassene i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer